Built to Spill zakazali zagrebački koncert


U četvrtak, 23. maja u zagrebačkom klubu Močvara koncert će održati američki indie-rok sastav Built to Spill.

Kad je 1992. godine Doug Martsch napustio Treepeople, legendarni pank sastav iz Bojsija, glavnog grada američke savezne države Ajdaho, kako bi pokrenuo sopstveni bend podjednako inspirisan Dinosaur Jr. kao i Nilom Jangom, teško da mu je i na kraj pameti bilo da će 26 godina posle Built To Spill i dalje biti jedan od predvodnika, u međuvremenu nabujalog, američkog indie roka. Iako su vrlo brzo i sami zajahali na talasu prelazaka na velike etikete, koji je početkom devedesetih zapljusnuo američku nezavisnu muziku, pa je tako Doug već 1995. potpisao ugovor za Warner Bros. Records, zahvaljujući činjenici da im je taj ugovor ostavio ogromnu kreativnu slobodu, Built To Spill upravo na Warneru objavljuju neka od svojih najboljih izdanja, među kojima i genijalni Keep It Like a Secret.

Upravo je ovaj album, odnosno dvadeseta godišnjica njegovog objavljivanja, povod da se Doug i društvo još jednom zapute u Evropu kako bi nam, ovoga puta kroz prizmu jednog od ključnih izdanja devedesetih, predstavili svoju viziju gitarama nošenog rock’n’rolla. A da je ta njihova vizija naišla na plodno tlo dokazuje fascinantan niz onih koji upravo Built To Spill svrstavaju među svoje najveće uzore: Modest Mouse, The Strokes, Brand New, Death Cab for Cutie.

Built To Spill su već dvaput napunili Močvaru i dokazali da su briljantan živi bend. Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 80 kuna, a na ulazu će iznositi 100 kuna.

(Visited 22 times, 1 visits today)