Bruno Kovačić & The Brownies promovišu album u zagrebačkom Vip Club-u


Bruno Kovačić & The BrowniesU utrorak, 5. juna, Bruno Kovačić & The Brownies, održaće koncertnu promociju instrumentalnog jazz-rock albuma „Retroscope“. Bruno Kovačić na gitarama, Goran Delač na bas gitari i Marko Lazarić na bubnjevima, osim pesama sa novog albuma, sviraće i obrade „The Beatles“-a, Hendrix-a, Johna Mayers-a i drugih. Za veselu atmosferu pobrinuće se i popularni hrvatski radio i televizijski voditelj Mario Petreković.

Na ovom svom drugom albumu, Bruno Kovačić potpisuje većinu od osam pesama, ali tu je i „Pablo’s Mood“, koja je ostvarenje pokojnog Damira Dičića, a za koju je Kovačić nagrađen Porinom za najbolje instrumentalno izvođenje. Pesma se, svakako, našla na albumu i kao izraz poštovanja prema Dičiću, cenjenom gitaristi, kompozitoru, aranžeru, dirigentu i predsedniku Hrvatske glazbene unije.

U pojedinim pesmama, pomogli su i gitaristi Vedran Božić i Elvis Penava („Retroscope“), basista Alen Svetopetrić („Pablo’s Mood“), Maasej Kovačević, majstor hammond orgulja („Chant into the Past“), Predrag Martinjak P’Eggy koji je svirao sintisajzer u pesmi „Snail Race“, a njihovo prisustvo se očekuje i na promciji.

Marko Lazarić, Goran Delač (za ovu priliku nazvani „The Brownies“) i Bruno Kovačić ulaze u Studio Morris u jesen 2011. godine. Hteli su da zvuče spontano i zaigrano, kažu da su mnogo improvizovali i da su se dobro zabavili.

„Album je rezultat prijateljstva, i privatnog i profesionalnog druženja s Lazarićem i Delačem; s Lazarićem, na primer, sviram već godinama u brojnim tv šouima, a Delaču sam svirao na njegovom instrumentalnom albumu. Tako smo se nekako spojili u bend” – kaže Kovačić i otkriva da je ponosan na gitarski „sudar“ generacija u naslovnoj pesmi. „Posebno sam ponosan na to što mi se u pesmi ‘Retroscope’ u svojevrsnoj ‘borbi’ gitara pridružuju Elvis Penava – moj jazz prijatelj koga sam za ovu priliku uspeo da preobratim na distorziju, i Vedran Božić – za mene najveći i jedini, legenda koja je svirala s Hendrixom!“ – rekao je Bruno Kovačić za jedan hrvatski Internet portal.

Bruno Kovačević, zagrebački kompozitor i muzičar, započeo je karijeru u grupi Dan D, koja je kao demo bend osvojila nekoliko nagrada tokom osamdesetih. Kovačević je svirao i sa Srebrnim krilima, sa bendom Neki to vole vruće, sa Parnim Valjkom, a onda je nastupao i sa Gibonnijem, grupama Hard Time i Fanny Hill. Pisao je pesme za Vannu, Olivera Dragojevića, Tonija Cetinskog i druge. Svoj prvi album „Kao svi drugi ljudi” snimio je 2001. godine.

(Visited 94 times, 1 visits today)