Bruce Springsteen najavljuje novi studijski album


Legendarni Brus Springstin (Bruce Springsteen) objavio je novi singl „Hello Sunshine“ kojim najavljuje novo studijsko izdanje Western Stars.

Nova ploča trebalo bi da bude objavljena 14. juna za Columbia Records, a u pitanju je njegovo devetnaesto studijsko izdanje The Boss okončava petogdišnju diskografsku pauzu još od albuma High Hopes.

Western Stars je inspirisan južnokalifornijskim pop zvukom sa kraja šezdesetih i početka sedamdesetih. Album je primarno sniman u Brusovom studiju u Nju Džersiju, dok su dodatna snimanja rađena u Kaliforniji i Njujorku.

“Ova ploča je povratak mojim solo albumima, na njemu se nalaze pesme koje su inspirisane određenim ljudima dok se melodije odlikuju raskošnim i filmskim orkestarskim aramnžmanima. To je dragulj od albuma”, odaje Springsteen ponosno.

Trinaest pesama na albumu Western Stars tematski i žanrovski pokrivaju široki spektar poznatih američkih tema-autoputeva i pustih, pustinjskih predela, izolacije ali i zajednice, značaja doma, uz nadu i optimizam koji njima provejava.

Ron Anjelo (Aniello) potpisuje produkciju albuma, a pored toga, svirao je bas gitaru, klavijature i još neke instrumente. Supruga Brusa Springstina, Patti Scialfa, pevala je prateće vokale na albumu i  doprinela vokalnim aranžmanima na četiri pesme. Muzički aranžmani uključuju žičane i duvačke instrumente, kao i različite klavijature, od starinskih idiofona iz 19. veka, preko analognih sintisajzera i električnih Farfisa orgulja, koje je posebno za Western Stars, svirao Džon Brajon (Jon Brion), jedan od dvadesetak  muzičara koji gostuju na albumu. 

(Visited 32 times, 1 visits today)