Brotherhood Of Sleep večeras u Festu, sutra u CK13


Brotherhood Of Sleep @ Klub Fest, ZemunGrčki doom/stoner rock bend Broherhood Of Sleep večeras nastupa na dobro poznatom rokerskom mestu u Zemunu a i šire. U pitanju je klub Fest, svirka počinje u 22:30 časova, a cena ulaza je 300 dinara.

Podršku će im praviti beogradski bendovi Loud i In From The Cold.

Brotherhood Of Sleep je grči doom/stoner rock sastav osnovan 2006. godine. U njihovoj muzici mogu se naći uticaji bendova poput Sleep, Ufomammut, rani Neurosis. Na svojoj drugoj evropskoj turneji, u okviru promocije albuma „Dark As Light“ (CTS, 2011) posetiće Nemačku, Belgiju, Bugarsku, Sloveniju, Mađarsku i Holandiju, a pre povratka kući sviraće dva puta u Srbiji: u klubu Fest u petak 31. avgusta i dan kasnije u novosadskom CK13.

Loud kombinuju uticaje stoner i južnjačkog blues-rock-a. Postoje od aprila 2010. godine.

In From The Cold je stoner/doom/sludge bend osnovan 2007. godine. Podelili su binu sa mnogim istaknutim izvođačima (Cathedral, Bombarder, Karma To Burn, The Ocean, Stonebride, Seven That Spells…) i pored nekoliko samostalnih izdanja našli su se i na par evropskih kompilacija. Trenutno spremaju novi album pod nazivom „Mythy stories & the Sewer Lullabies“.

Da ponovimo još jednom, za one koji možda ne znaju, jedno od najboljih mesta za svirke u Zemunu (Beograd), pa i Srbiji, nalazi se u okviru zemunske sportske hale „Pinki“, na lokaciji Gradskog parka.

Dan kasnije bend Brotherhood Of Sleep nastavljaju turneju u Novom Sadu u gore pomenutom klub CK13. Kao gosti na koncertu nastupiće novosadski bend Wolfram. Početak svirke je zakazan za 22:00 časa, dok će cena ulaza biti 250 dinara.

Bend Wolfram je tročlani sastav, osnovan 2006. godine. Pod ovim imenom nastupa od proleća 2011. godine. Inspiraciju za rad vuče skoro iz svih mogućih žanrova i izvođača različitih umetnosti, bez želje da se zasebno grubo orijentiše prema jednom muzičkom pravcu. Bend radi na novim autorskim materijalima – muzičkog, filmskog i grafičkog karaktera. Proces stvaranja time je postepen i jedan period rada uživo će isključivo biti probni. U trenutnoj eksperimentalnoj fazi, dobar deo pesama će se izvoditi u “sirovoj” formi, sve dok se kritički ne srede i svedu u stalnu celinu.

(Visited 96 times, 1 visits today)