Brejkersi i Grandovci dele binu na istom festivalu


 Rokeri i narodnjaci još jednom će „pokopati ratne sekire”

Partibrejkers, KUD Idijoti, Atheist Rap i Zabranjeno pušenje, sviraće na „rokenrol veselju” koje se održava 27. juna u banatskom mestu Starčevo (kod Pančeva), gde će samo dan ranije biti upriličeno „narodnjačko veselje” uz Miroslava Ilića i jednu od zvezda Granda. „Ako njih nije sramota, nama nije problem”, kaže za „24 sata” Dr Pop iz Ateist repa.

PROFI – Možda su se fanovi Hladnog piva iznenadili kada se frontmen Mile Kekin deklarisao kao veliki poštovalac Miroslava Ilića, ali publika Partibrejkersa, KUD Idijota ili Ateist repa sasvim sigurno nije mogla ni da zamisli da će svoje favorite jednog dana videti na istom stejdžu gde i ovog folk veterana.

Naime, rokeri i narodnjaci još jednom će „pokopati ratne sekire”, i to na koncertnom mini festivalu u Starčevu, organizovanom povodom završetka radova na komunalnom uređenju sela. Prve večeri nastupiće Folklorni ansambl Doma kulture Starčevo, tamburaši, Miroslav Ilić i Grandovka Silvija Nedeljković, a drugo je rezervisano za Brejkerse, Idijote, Ateiste i Zabranjeno pušenje.

– Nisam znao za tu koncepciju, a i ne bih mnogo komentarisao. Ako njih nije sramota, nama nije problem da sviramo u Starčevu. Ne bih da budem preoštar, kod nas ima raznih ljudi, tako da će biti dobro i ovim nesretnicima, a i onima koji slušaju po meni normalnu muziku – rekao nam je Dr Pop iz benda Ateist rep.

– Po meni nema loših mesta za svirku, bitno je da ima stejdž, struju i publiku, i biće dobro. Ne patim ja od tih kontaminacija, sasvim mi je svejedno da li je pre tu Kardelj držao govor ili pevao Miroslav Ilić – prokomentarisao je za „24 sata” Sejo Sekson, vođa Zabranjenog pušenja.

Organizatori kažu da su ovakvim programom hteli da zadovolje sve ukuse i insistiraju na tome da su to „ipak dva različita dana i da nema ničeg zajedničkog među ovim koncertima osim povoda i mesta”. Na kraju…

– Oni su svi profesionalci, sviraju za novac. Obezbedili smo sve uslove, sredstva i prostor, i nije bilo razloga da ne dobijemo sve izvođače koje smo želeli da vidimo u Starčevu – kaže Petar Andrić, koji je u organizaciji koncerta.

Inače, ulaz je besplatan, datum 27. jun, mesto dešavanja stadion starčevačkog Fudbalskog kluba Borac.

Izvor: 24sata

(Visited 83 times, 1 visits today)