Brand New Heavies zatvaraju Jelen Demofest


Brand New HeaviesLegendarni britanski “acid” džez i fank sastav Brand New Heavies, novo je inostrano ime koje će tvrđava Kastel ugostiti 19. jula, posljednje večeri banjalučkog Jelen Demofesta.

Brand New Heavies su muzička institucija, čija unikatna mešavina džeza, fanka i soula vlada britanskom scenom skoro tri decenije.

Ime ovog četvročlanog benda je omaž kumu soul muzike Džejmsu Braunu (James Brown), koji je svojevremeno označen kao “ministar novog super heavy funka”.

U svojoj bogatoj karijeri Brand New Heavies su izdali osam studijskih izdanja, a s obzirom da se iščekuje izlazak novog albuma, publika Jelen Demofesta će biti u prilici da među prvima čuje numere, koje će se naći na još neimenovanoj ploči. Svi prisutni na tvrđavi Kastel takođe će moći da čuju i fantastični glas nove pevačice sastava Dovn Džozef (Dawn Joseph), koja je punopravna članica benda postala pre nekih osam meseci, a već se pojavljivala na prošlogodišnjem albumu Forward.

Pioniri londonske “acid” džez scene tako će zaokružiti inostrani muzički revijalni program, u kojem još nastupaju nemački rok sastav Guano Apes i Max Romeo, rege legenda sa Jamajke. Ovaj deo programa dodatno će biti pojačan i regionalnim zvezdama, koji čine slavni roker Urban & 4, kultni pank rok sastav Hladno pivo, te rege “core” atrakcija Eyesburn.

(Visited 74 times, 1 visits today)