Božidarac mesto održavanja poslednjeg oproštajnog koncerta Atheist Rap-a


ateistiU okviru „Oproštajne turneje“ poznati novosadski bend Atheist Rap, svoj poslednji koncert održaće u Božidarcu 14. decembra. Zajedno sa njim u petak nastupiće bendovi  Gužva u 16-ercu iz Osijeka i Sick Soul  iz Šapca.

Atheist Rap će odsvirati sve svoje najveće hitove, a pripremili su i neka iznenadjenja koja će publika moći samo ovoga puta da čuje i vidi. Nastali su daleke 1989. godine u Novom Sadu. Pesme „Varburg limuzina“ i „Blu trabant“ s njihovog debitantskog albuma „Maori i crni Gonzales“, koji je izašao 1993., plasirale su ovaj bend na vrhove skoro svih top-lista u zemljama bivše Jugoslaviji. Zbog svojih odličnih svirki, naoružani sarkastičnim humorom i kritičkim odnosom prema vlasti u svojim pesmama, bili su i ostali jedinstveni.

Gužva u 16-ercu
Osiječki pankeri iza sebe imaju tri studijska albuma i više stotina koncerata širom Balkana.
Mnogi ih vide kao nosioce regionalne pank scene u narednim decenijama, pošto imaju kapacitet da nastave stazama koje su na ovim prostorima utabali KUD Idijoti, Pankrti, Pekinška Patka, Goblini, Atheist Rap i ostali…
Poslednji album “Je Ne Regrette Rien” izdali su za „Geenger Records“ ove godine, sa kojih su za sada izdvojila dva singla „Mene više nema“ i „Stare stvari“ za koje su snimljeni spotovi, koji su se odlično kotirali na regionalnim top listama.

Sick Soul
Bend je sačinjen od iskusnih muzičara koji iza sebe imaju pozamašan angažman u žanrovski različitim bendovima: Eleven, Siempre Peligroso, Midgard, Psybox, Dobro Polje. Cela priča je bazirana na alternativnom hip-hop zvuku, sa kojim su pomešani pank, hardcore, fank i jazz elementi. Tekstovi su bazirani na ličnim stavovima, viđenju i reakciji na stanje koje nas okružuje, muško-ženskim odnosima, samokritici i satiri.

Početak ovog događaja zakazan je za 20 časova, a pošto je manifestacija oproštajnog karaktera, Ateisti su rešili da publiku počaste simboličnom cenom ulaznice od samo 500 dinara na ulazu u klub.

(Visited 55 times, 1 visits today)