Bonamasa i Šerinijan ponovo sarađuju


Joe BonamassaAmerički bluz muzičar Džo Bonamasa (Joe Bonamassa) pozvao je klavijaturistu Dereka Šerinijana (Derek Sherinian) sa kojim je šest godina svirao u bendu Black Country Communion da mu se pridruži na turneji.

Šerinijan je postao stalni član Bonamasinog solo benda nakon turneje po Južnoj Americi prošlog meseca. Poslednji put su zajedno radili na snimanju albuma Afterglow izdatog prošle godine. Izlazak albuma u drugi plan je stavio konflikt između Bonamase i frontmena Glena Hjuza (Glenn Hughes) što je na kraju rezultovalo prekidom saradnje.

O Šerinijanu Bonamasa ima samo reči hvale: „Derek je sjajan muzičar i mi smo presrećni što će nam se pridružiti“. Šerinijan je dosad sarađivao i sa Alisom Kuperom (Alice Cooper), Bilijem Ajdolom (Billy Idol), bendom Kiss, Black Label Society i drugima.

Nakon turneje po Velikoj Britaniji koja je započela 18. septembra u Kardifu i završava se 28. septembra u Brajtonu (Brighton), Džo Bonamasa će održati koncert u regiji, o kome smo već pisali, 2. oktobra u zagrebačkom Domu sportova.

(Visited 97 times, 1 visits today)