Body Count u Beogradu


Legendarni američki hip-hop metal bend Body Count nastupiće 18. juna (21:00) 2018. godine u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda, u okviru koncertnog serijala „Arsenal Festpredstavlja…“

Beogradski koncert Body Count-a poslužiće kao zagrejavanje i sjajan uvod u Arsenal Fest 08 koji će biti održan 21, 22. i 23. juna 2018. godine u Kragujevcu.

Ulaznica za Arsenal Fest predstavlja…Body Count u Beogradu košta 2.000 dinara u pretprodaji preko mreže Eventim.

Body Count su početkom devedesetih osnovali školski drugovi Ice T i gitarista Ernie C, a bend je spajajući angažovani pank, metal i hip-hop već na početku delovanja postao ozloglašen, ponajviše zbog problematične pesme „Cop Killer„. Osvetnički intonirana stvar o policijskoj brutalnosti naišla je na salve osuda u javnosti, kojima se pridružio se čak i predsednik SAD Džordž Buš Stariji, tako je da je na kraju morala biti sklonjena sa prvog albuma Body Count (1992).

Ernie C i Ice T  nastavili su da vode bend, uz česte promene ostatka postave, kroz nekoliko angažovanih albuma, sa kojih su čuveni singlovi „Hey Joe„, „Necessary Evil„, „I Used to Love Her„, „Talk Shit,Get Shot„, „Relationships„…

Body Count će u Beograd doći sa albumom Bloodlust (2017) iza sebe, sa kog su se već istakli „No LivesMatter„, „Black Hoodie“ i „Ski Mask Way„.

Beogradskoj publici će se 18. juna u Bašti SKC-a predstaviti, kako Ice T kaže, „bend u punoj snazi, štoovaj album i pokazuje„.

(Visited 1.023 times, 1 visits today)