Blues Rezervata: U paketu album „Evo ti ritam!“ i video singl „Bez dinara u džepu“


Blues Rezervata - Evo ti ritam! (album) Nakon promo video singla „Pun“ grupa Blues Rezervata iz sve snage kreće u kampanju predstavljanja svog drugog studijskog izdanja Evo ti ritam!, praćenog novim video klipom urađenim za pesmu „Bez dinara u džepu“.
Tri godine nakon izuzetno dobro ocenjenog debitantskog ostvarenja Kamen, duša, žica (Slušaj najglasnije), iz zvučne radionice kruševačkog garažnog bluz-rok trija Blues Rezervata stiže novo dugosvirajuće izdanje.

Na albumu Evo ti ritam! (Take It Or Leave It Records) je osam kompozicija snimljenih u sopstvenoj režiji u „Reservation Power“ studiju u Kruševcu.

Za razliku od alter uticaja koji se osećaju na prvencu, pred slušaocima je sada punokrvni rokenrol album, konkretnije odsviran i sa znatno direktnijim tekstovima, što dodatno pojačava minimalistička produkcija Nemanje Vidojevića, bubnjara grupe.

Evo ti ritam! je na kompakt disku, kao i na svim relevantnim digitalnim platformama, objavio najstariji srpski nezavisni izdavač, Take It Or Leave It Records iz Beograda. Autor dizajna omota za disk je poznati rok muzičar Saša Ognjanović (Scarps, Katabazija, Yoda Ben Hur).

„U osam numera sa ‘Evo ti ritam!’ ostvarenja potrudili smo se da naši zvučni i tekstualni hici budu maksimalno precizni, što jedva čekamo da pokažemo i na binama širom regiona. Iako su nastajale dugo vremena, za snimanje ovih pesama bila nam je potrebna stvaralačka sloboda za koju smo tek sada uspeli da se izborimo, kao i pravi trenutak. Ovo je vreme velikih smutnji, vreme za borbu, o čemu pevaju sve pesme na albumu. Pri tom, težimo da se u toj borbi nikad ne zaboravi na ljudskost, na to da se na kraju tunela uvek nalazi svetlo“, poručuje Vladica Radojević.

Prvu koncertnu promociju sastav će imati već 25. marta ove godine u kruševačkom klubu Zamajac, gde će odsvirati kompletan materijal sa novog albuma, a uz najbolje pesme sa prvog izdanja set lista će sadržati i nekoliko potpuno novih kompozicija.

(Visited 1.856 times, 1 visits today)