Blues & Rock festival „In Wires“ u Užicu


In Wires 2012 @ UžiceJedanaesti međunarodni Blues & Rock Festival „In Wires“ biće održan 8. i 9. juna 2012. godine u bašti Gradskog kulturnog centra Užice (bivši Dom JNA).

Prvog dana festivala nastupaće Big Brother and The Holding Company (San Francisco, USA). Ovo je originalni bend Janis Joplin, nastao 1965. godine. Nakon petnaestogodišnje pauze u radu okupili su se ponovo 1987. godine, izdali su dva albuma i sviraju širom sveta. Pored originalnih članova Peter Albin-a i Sam Andrew-a, u grupi su i gitarista Tom Finch, bubnjar Jim Wall i vokal Mary Bridgette Davies.

Još dva sjajna benda prve večeri festivala, oba iz Beograda: Zona B i Nick Drag. Zona B osnovana je 1987. godine. U početku je bend preferirao blues standarde od B.B. King-a, Muddy Waters-a, Fleetwood Mac-a, J.J. Cale-a i postali su jedan od traženijih klupskih bendova u Beogradu. U bendu sviraju: Duda Bezuha (gitara), Dušan Ristić (bubnjevi), Dadi Stojanović (gitara), Petar Zarija (vokal) i Zdenko Kolar (bas gitara).

Nick Drag je rockabilly band iz Beograda koji predvodi Nikola Dragović (ritam gitara, vokal). Osim njega u bendu sviraju Aleksandar Mitanovski (solo gitara), Strahinja Petrović (kontrabas) i Nikola Vukotić (bubnjevi). Bend je osnovan u septembru 2011. godine.

Ulaznice se mogu kupiti u Mojo klubu (Nemanjina 21, Užice), kao i na samom ulazu u Gradsku baštu na dan održavanja festivala. Ulaznice se mogu nabaviti i preko portala: www.gigstix.com, i www.eventim.rs.

Drugog dana festivala ulaz je slobodan. Posetioci će moći od 20h da vide dokumentarni film o prvih deset godina In Wires-a. Film nosi naziv „Prvih 10 godina je najteže“. Takođe, biće priređena izložba slika sa prvih deset festivala, kao i promocija knjige „Ohne Filter“ čiji će autor, Živko Ivković, biti i gost te večeri.

U muzičkom delu programa nastupaće užički bend Black Cat Bone, nakon čega sledi Session.

(Visited 71 times, 1 visits today)