Blue Willa i VVhile u CK13


Blue WillaU Omladinskom centru CK13, u petak 9. novembra,  imaćete priliku da slušate i uživate u još jednom muzičkom događaju. Zakazani su nastupi bendova Blue Willa iz Italije i VVhile iz Beograda.

Blue Willa

je italijanski art rok kvartet, za čiju muziku možemo reći da je spoj mediteranskog muzičkog nasleđa, amerikane i indie zvuka. Album pod istoimenim nazivom “Blue Willa” uradili su zajedno sa poznatom kalifornijskom umetnicom Carlom Bozulich, predvodnicom američkog benda Evangelista (The Geraldine Fibbers, Scarnella, Ethyl Meatplow), koja skoro 30 godina efektno i bez ustezanja koketira sa šarolikim muzičkim izrazima u rasponu od gitariskog roka i folka, sve do nojza i improvizacije. Poznanstvo iz Firence sa Carlom od pre četiri godine, veoma je uticalo na dalji razvoj benda. Pored producentske uloge Carla je takođe imala uticaja i na samo oblikovanja pesama na šta su članovi benda posebno ponosni jer im je saradnja sa njom omogućila da dođu do izraza za kojim su tragali prethodne četiri godine kada su nastupali pod imenom Baby Blue. Na osam pesama sa albuma su radili tokom proleća 2012. godine u Italiji, Francuskoj i Indiji. U okviru ovog imena su izdali jedno EP izdanje i dva albuma. Sada, Blue Willa čine Serena Altavilla (vokal), Mirko Maddaleno (gitara), Lorenzo Maffucci (bas gitara) i Graziano Ridolfo (bubnjevi).

VVhile

je indie rok bend iz Beograda, projekat Andrije Spičanovića i Stevana Ćirovića. Andrija, bivši frontmen bendova 36 Daggers i Cut Self Not zadužen je za gitare i vokal, dok je Stevan Ćirović (ex-Let’s Grow/Jaibo!) za bubnjevima. U njihovoj muzici, zastupljeni su nojz-pop i shoegaze, ali i lo-faj, alternativni rok i još dosta toga. VVhile je objavio 12-ominutni EP “VVhile is Vanity” (4 pesme snimljene u niskobudžetnoj varijanti, u kućnim uslovima) u digitalnom formatu kao besplatan download, ali i kao vinilno 7″ izdanje koje su izdale makedonska DIY etiketa Napravi zaedno, izraelsko-nemačka kuća Twintoe Records i izdvačka kuća samog benda – Jazz Chairs iz Beograda.

VVile emituje velike količine energije i melodije umotane u veliki broj slojeva buke i mikrofonije. Andrija peva na engleskom jeziku, a glas se uglavnom tretira kao neki dodatni instrument jer su tekstovi skoro potpuno nerazumljivi, ali to je upravo ono što odlikuje lo-faj bendove. Odsustvo basa nadoknađuju distorzirane gitare i dinamični ritmovi na bubnju, ali uprkos svemu ovo je veoma melodično izdanje. Primetan je uticaj benda My Bloody Valentine na pesmama “Worldending Curse” i “Vanity”. Masni, teški rifovi nose pesmu “Marriage Riots”, da bi drugu polovinu iste numere preuzeli mikrofonija i buka u Sonic Youth stilu. Izdanje zatvara shoegaze kompozicija pod nazivom “Fecal Gaze”.

Početak svirke najavljen je za 22 časa, a cena ulaznica je 250 dinara.

(Visited 32 times, 1 visits today)