Block Out objavljuju disk sa himnom Beogradu


Block OutAlternativni sastav Block Out, pored nastupa 26. marta na prvom Long Night festivalu u Domu omladine Beograda, planira uskoro da objavi disk na kome će se nalaziti spot, kraća radijska i kompletna devetominutna verzija pesme „Beograd spava“, koju je u originalu izvodila grupa U škripcu.

„‘Beograd spava’ je jedna od skrivenijih himni Beograda, koju treba vratiti na velika vrata kao još neke stare pesme, koje su tako dostojanstvene, da nikako nisu mogle da se izbore sa gomilom raznoraznih ‘hitova’ poslednjih godina“, kaže gitarista Nikola Vranjković.

Odluci da obrade pesmu koju je grupa U škripcu snimila za album „O je!“ 1983. godine, Vranjković kaže da je doprinelo to što je radio letos kao tonac na nastupu njenog nekadašnjeg frontmena Milana Delčića-Delče u Novom Bečeju, kao i da je oduvek želeo da čuje „Beograd spava“ u izvedbi pevača Block Outa Milutina Mite Jovančića.

„Razmišljao sam da bih voleo da čujem Mitu kako je peva, iz prostog razloga što sam mislio da mu ta pesma leži. Nismo imali nameru da pravimo naše viđenje pesme, pa da je skroz izokrenemo i oskrnavimo. Meni je obrada pesme kao generalna automobila. Vraćanje te pesme u život važniji je zadatak nego da je promenim da bude potpuno drugačija. Mislim da smo napravili ono što smo hteli. Drago mi je da je i autor Zoran Vulović-Vule zadovoljan“, kaže Vranjković.

http://www.myspace.com/blockout

Koncertna agencija Long Play odlučila je da deset godina uspešnog poslovanja proslavi organizovanjem svog prvog festivala nazvanog simbolično „Long Night“, koji će biti održan u subotu uveče 26. marta u Domu omladine Beograda uz nastupe 12 domaćih i regionalnih izvođača na čak tri bine, odnosno u tri dvorane.

U velikoj dvorani DOB nalaziće se primereno nazvana „Pozornica“ na kojoj će nastupiti redom – Autogeni trening iz Podgorice/Nikšića, Letu štuke iz Sarajeva, Rundek Cargo trio i Block Out.

Festival „Long Night“ imaće i „Binu“, u malo manjoj sali „Amerikana“, gde vas očekuju The Dibidus, Pips, Chips & Videoclips, Magnifico i Rambo Amadeus!

Naš festival pripremio je i program u trećoj dvorani DOB-a, Džez klubu, gde će se nalaziti „Stejdž“, pravo mesto za svirku Nove iz Novog Sada, skopskog Superhiksa, legendarnog benda iz St. Pazove 16x8x23x i Sopota iz Banja Luke. Long Play će naknadno saopštiti satnicu festivala.

Ulaznice za prvi Long Play festival „Long Night“ mogu se naći na blagajni DOB-a, i preko mreža Kardservisa, Tiketservisa i Eventima. U pretprodaji treba izdvojiti 1.490 dinara za pojedinačnu, odnosno 2.490 dinara za „Kartu za dvoje“. Kasnije će biti potrebno izdvojiti 1.800 dinara za pojedinačnu, odnosno 3.000 za Kartu za dvoje.

(Visited 74 times, 1 visits today)