Blitzen Trapper – „Wild and Reckless“ (singl)


Deveti album američke rok grupe bazirane na folku a koja se naziva Blitzen Trapper, nosi naziv Wildand Reckless. Na ovom albumu se nalazi istoimena pesma.
Uvek je zanimljivo u spotovima videti temu postapokalipse. Na neki način, vidimo je i prepoznajemo i u ovom spotu. Pusta stepa sa, u krzno odevenim likovima koji nose gas maske podseća na čudnu mešavinu vesterna i postapokalipse a napuštene betonske konstrukcije koje podsećaju na pustoš Istočnog bloka dodaju „radioaktivnu“ notu.
Međutim, muzika nas podseća na spoj dva velika imena. Tu je glas i način poput Boba Dilana a karakter i osećaj grupe Dire Straits. Kao što je napomenuto, žanrovski je to folk rok sa dosta pričanja i vođstva na akustičnoj gitari ali i uz sveprisutnost odlične ritam sekcije, gitara i klavira.
Sve ovo je u senci tekstualne strane. Snažna želja da se ispriča jedna priča je prisutna, a takve grupe i umetnici čije pesme obiluju tekstom koji priča priču od početka pa do sređnog ili tužnog kraja su danas veoma retke. Ovo je priča sa tužnim krajem u kojoj sve što je lepo sa početka pesme, nestaje u prahu posredstvom čoveka i vremena na kraju pesme.
Grupa je trenutno na evropskoj turneji koja podrazumeva Englesku, Švedsku, Norvešku, Dansku, Italiju, Španiju, Nemačku.

(Visited 26 times, 1 visits today)