„Blesavo jutro“ – novi album benda Inbox


inboxPopularni bend Inbox iz Bačke Topole prošle nedelje nas je obradovao albumom „Blesavo jutro“  pod etiketom izdavačke kuće Time Machine. U nastavku teksta pročitajte nešto o albumu i pogledajte prvi spot snimljen za pesmu sa ovog albuma pod nazivom „ Dr Olja“.

Grupa Inbox postoji od  2007. godine. Tokom vremena postava benda je varirala, da bi se ustalila u sadašnjoj koju čine Damir Dolmagić Dado – vokal i gitara, Petar Popović Pero – bas gitara i back vokali i Dušan Popović Duda – bubnjevi. Bend se prvenstveno bavi autorskim radom, ali na svojim svirkama odlično su nterpretirali  i poznate domaće i strane hitove. 

Nakon prve faze nastajanja pesama i uvežbavanja materijala Inbox početkom 2008. godine započinje snimanje albuma prvenca u saradnji sa Milanom Đurđevićem ključnom figurom grupe Neverne Bebe, kome je poverena i produkcija albuma, a koji je odsvirao i kompletne deonice klavijatura na pomenutom izdanju. Tekstovi pesama delo su Veselina Krsmanovića, osobe koju bend tretira kao ravnopravnog člana ekipe. Album “Kakve godine” objavljen je 2010. godine u sopstvenoj produkciji benda Inbox.

Za prvi singl sa novog albuma, finalisti prošlogodinje Zaječarske gitarijade su odabrali pesmu „Dr Olja“ u kojoj se mnogi muškarci danas mogu prepoznati; radilo se o Olji, ili o nekoj drugoj.

„nudi ljubav u prljavoj strasti, greh taj znam…ne veruj, idi sam…“

Iako je ovo drugi album benda Inbox, članovi ga smatraju svojim prvim značajnim izdanjem. Album je sniman u studiju Matrix u Novom Sadu. Lider benda Damir Dado Dolmagić objašnjava : „ Naime, braća Popović (basista i bubnjar) nisu učestvovala u snimanju prvog albuma, a njih dvojica predstavljaju neophodan deo benda. Zatim, u odnosu na prvi, ovoga puta zahvaljujući producentu Maretu Vukmanoviću uspeli smo da prenesemo live energiju na snimak. I na kraju, ovaj prvi album sadrži šest starih pesama, ponovo snimljenih, sa ‘onog’ prvog albuma“. Na ovom albumu nalazi se , pored pomenutih 6 numera i 2 nove, a to su „ Dr Olja“ i „ Sin Severa“ .

Njihove nove pesme imali smo prilike da poslušamo nedavno i u Novom Sadu na Prvom Pozitivnom koncertu (u danu borbe protiv side) u kultnom Studiu M. Publika je pomno ispratila niihov nastup, a najveće oduševljenje bilo je primetno za vreme izvođenja pesme „Otkucaji sata“. Reklo bi se da ih Novosađani opet željno očekuju.

Bend Inbox ima u planu i koncertnu turneju, krajem februara – početkom marta u toku koje će posetiti  Beograd i Novi Sad, a zatim i ostale gradove u Srbiji i regionu.

(Visited 120 times, 1 visits today)