Black Star Riders – novi bend, novi album i nadolazeći datumi


Black Star RidersU oktobru 2012. godine, Thin Lizzy najavio je kako novi materijal neće biti sniman pod imenom Thin Lizzy. Najnoviji sastav benda – Skot Goram (Scott Gorham), Brajan Dauni (Brian Downey), Deren Vorton (Darren Wharton), Riki Vorvik (Ricky Warwick), Dejmon Džonson (Damon Johnson) i Marko Mendoza (Marco Mendoza) rade na oformljavanju novog projekta. Korak napred za Black Star Riders, prenosi sajt Music-news.com.

Stari član Thin Lizzy-a, Riki Vorvik (vokal), formira novi bend sa Skot Goramom (gitara), Dejmon Džonsonom (gitara), Markom Mendozom (bas), sa pojačanjem u vidu Džimija Degrasa na bubnjevima (Alice Cooper, Megadeth, David Lee Roth, Suicidal Tendencies). Promena sastava je nastala jer Brajan Dauni nije želeo da se posveti turneji koja bi usledila sa novim albumom, a Daren Vorton je želeo da se koncentriše na Dare i drugoj muzici i filmskim projektima.

Black Star Riders ulazi u studio u Los Anđelesu ovog meseca, i započinje snimanje svog debi albuma sa legendarnim Kevin Širlijem (Kevin Shirley – Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Rush). Album će predstaviti materijal koji je bend napisao na turneji kao Thin Lizzy, i zvuk zadržava taj klasičan osećaj, ali je opet i vrlo poseban. Black Star Riders album je sledeći korak u evoluciji Thin Lizzy-a.

„Svi smo veoma uzbuđeni zbog muzike koju smo stvorili za Black Star Riders. Sinergija između nas petorice je fenomenalna, i ne mogu dočekati da svet čuje ove pesme“ – Riki Vorvik.

Novi album, još uvek bez naziva, će biti objavljen u maju 2013. od strane Nuclear Blast-a, kuće koja stoji iza bendova poput Anthrax, Nightwish and Meshuggah. Black Star Riders su jedan od prvih bendova koje je potpisao Monte Koner (Monte Conner), bivši Roadrunner A&R guru, koji je potpisao Slipknot, Machine Head, Sepultura i Rush. Koner se nedavno pridružio Nuclear Blast-u na funkciji predsednika Nuclear Blast Entertainment, novog američkog partnerstva koje je osnovao zajedno sa vlasnikom Nuclear Blast-a, Markusom Stajgerom(Markus Staiger).

Koner kaže: „Kao dugogodišnji fan Thin Lizzy-a, bio sam potpuno oboren s’ nogu novim materijalom ove postavke. Ne samo da nove pesme zvuče kao Thin Lizzy, ali zvuče kao klasični

Thin Lizzy. Black Star Riders potpuno dočarava suštinu onoga što je bilo sjajno u originalnom sastavu benda, dok u isto vreme i doprinosi nečim potpuno novim i modernim. Čak i kada sam čuo da je bend odlučio da promeni ime, moje interesovanje da ih potpišem nije pokolebano ni za jednu sekundu.“

Bend će izlazak albuma u maju da proprati nastupima na evropskim festivalima u leto 2013. godine, a potom i turnejom širom sveta. Repertoar će se sastojati od materijala iz novog albuma i klasičnog Thin Lizzy materijala.

(Visited 62 times, 1 visits today)