Black Sabbath po završetku albuma kreće na jednogodišnju turneju


Black SabbathBlack Sabbath su pri završetku svog prvog albuma sa Ozi Ozbornom (Ozzy Osbourne) u poslednjih 35 godina, a onda će provesti veći deo 2013. godine na turneji.

Na svom zvaničnom sajtu, Toni Ajomi (Tony Iommi) je dao najnovije informacije svojim fanovima navodeći:

„Kakva godina! Sigurno ne kakvu sam očekivao.
Hvala vam svima za ogromnu pomoć i podršku, bilo je veoma ohrabrujuće. Još uvek radim na albumu i uspeo sam da odradim tri emisije, nije loše s’ obzirom na vesti od pre godinu dana. Radujem se sledećoj godini, vašoj reakciji na album i odlasku na turneju koliko je u našoj moći.“

Ozijev poslednji album sa Black Sabbath-om bio je „Never Say Die“ 1978. godine. Ovaj relativno neuspešan album dostigao je tek 69. mesto u SAD.

Na albumu je radila originalna postava Black Sabbath-a sa Ozi Ozbornom kao vokalom, Toni Ajomi na gitari, Gizer Batler (Geezer Butler) – bas i Bil Vord (Bill Ward) za bubnjevima.

Album sadrži „A Hard Road“, jedinu pesmu Black Sabbath-a u kojoj svi članovi pevaju i ujedno jedinoj pesmi u kojoj je Toni Ajomi ikada pevao.

Od „Never Say Die“, jedina nova muzika iz originalne Black Sabbath postave su bile dve studijske pesme, „Psycho Man“ i „Selling My Soul“, obe sa lajv albuma „Reunion“ iz 2002. godine.

„Never Say Die“ će ostati poslednji album sa originalnom postavom. Iako je bubnjar Bil Vord prvobitno bio član ponovnog okupljanja, izabrao je da se povuče iz albuma i turneje nakon spora sa Šeron Ozborn.

Black Sabbath će započeti svoju 2013 turneju 20.04.2013. godine u Oklandu, na Novom Zelandu.

2013 datumi za Australiju i Novi Zeland za Live Nation su:

  • 20. i 22. april – Okland, Vector Arena
  • 25. april – Brizbejn, Entertainment Centre
  • 27. april – Sidnej, Allphones Arena
  • 29. april i 1. maj – Melburn, Rod Laver Arena
  • 4. maj – Perth, Perth Arena

Black Sabbath će se tada zaputiti u Japan na Ozzfest – 12. maj – Tokio, Makuhari Messe.

(Visited 64 times, 1 visits today)