Black Rebel Motorcycle Club novo ime desetog INmusic festivala!


Black Rebel Motorcycle ClubBlack Rebel Motorcycle Club su četvrto najavljeno ime ovogodišnjeg INmusic festivala nakon headliner-a Placebo kao i Eagles of Death Metal i We Are Shining. B.R.M.C. su gostovali u Zagrebu, i to 2004. godine kada su održali koncert u zagrebačkoj Močvari nakon što su trebali biti predgrupa na otkazanom koncertu Lenija Kravica (Lenny Kravitz). No, B.R.M.C. nisu izneverili publiku te su održali sjajan nastup, i to sve – besplatno!

Black Rebel Motorcycle Club osnovali su 1998. godine dvojica srednjoškolskih prijatelja – Robert Levon (Robert Levon Been aka Robert Turner) – bas, vokal i Piter Hajes (Peter Hayes) – gitara, vokal u San Francisku. Kao treći član pridružio im se britanski bubnjar Nik Jago (Nick Jago). Iako su prva dvojica poreklom iz San Franciska, kasnije će im baza postati Los Anđeles.

Muzički uzori B.R.M.C. su bednovi The Stooges, Jesus and Mary Chain i My Bloody Valentine. Prvobitni naziv benda koji je glasio „The Elements“ brzo su zamijenili nazivom Black Rebel Motorcycle Club, inspiriran Marlonom Brandom (Marlon Brando) i njegovom ulogom u kultnom filmu „The Wild One“.

Već 1999. izdali su prvi demo snimak, a interes za njima brzo je prešao veliku baru kada je BBC Šefild demo sninak uvrstio u album videnda. Prvi veliki fan B.R.M.C. koji ih je predstavio široj javnosti bio je Oasis-ov Noel Galager (Noel Gallagher) koji je izjavio da je B.R.M.C. njegov novi najdraži bend.

Nakon kratke turneje sa Dandy Warhols, 2000. godine izdali su debi album B.R.M.C. Dve godine kasnije usledio je album Take Them on, on Your Own, koji je završio na trećem mestu britanske muzičke liste. Nakon albuma Baby 81 iz 2007. godine bubnjar Nik Jago je napustio bend kako bi se posvetio solo projektima, a bendu se pridružila Lia Šapiro (Leah Shapiro) iz benda The Raveonettes. B.R.M.C. uskoro izdaju album i DVD Live In Paris, a uživo ćemo imati prilike gledati ih na ovogodišnjem INmusic festivalu.

U saradnji sa Ožujskim pivom kao powered by sponzorom te OTP bankom koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu, INmusic će i ove godine pripremiti celi niz iznenađenja i zanimljivih sadržaja. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po ceni od 299 kuna do 17.04. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu kao i u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.

(Visited 117 times, 1 visits today)