Bitch Boys i Threesome u CK13


surf_01U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, 7. decembra sa početkom u 22 časova, nastupiće bendovi Bitch Boys iz Slovenije i Threesome iz Beograda.

Bitch Boys su prvi slovenački surf sastav, koji počinje kročiti instrumentalnim surf stazama već 1999. Nakon 2 demo/promo albuma, koji dobijaju super recenzije na zapadu, konačno snimaju i album „…In Heat“, koji je prema recenzijama „najbolji savremeni surf album“.
Na albumu se pojavljuje i obrada teme iz „Otpisanih“. Ubrzo snimaju i album „Behind The Hound Dog Walls „, snimljen za samo nekoliko sati u klubu „Hound Dog„,  2 nedelje pre njegovog zatvaranja. Album zbog interesa stranih institucija izlazi kod „Dwm Music“ (USA), te slede super recenzije i koncerti širom Evrope.

Nakon drugog albuma pojavljuje se i nova diskografska kuća „Golly Gee Records“, koja nudi snimanje trećeg albuma za njih. Album „Ride The First Wave“ je treća ploća po redu i do današnjeg dana ostaje najduži surf album u istoriji sa skoro 79 minuta i 30 kompozicija. Za sve vreme bend je gostovao sa svojim kompozicijama na nekih 17 kompilacija i snimaju 3 spota, između ostalog i spot za obradu sevdalinke „Tamburalo momče uz tamburu“.

Godine 2012. snimaju soundtrack za dokumentarni film „Kad crte progovore“ (film o istoriji slovenackog stripa) i soundtrack igranog filma, gde na 3 načina obrađuju kompoziciju  „Popcorn„.

Trenutno se spremaju za snimanje četvrtog albuma.

Bitch Boys su: Robert J. Bilođerić-Mirnić – gitara, Lev Honsić-Leki – gitara, Matevž Perovšek-Don Marcello – bas gitara i  Marko Valant-Mare – bubnjevi

Threesome iz Beograda je odlični explosive power surf tio koji svira surf-rok u stilu 60-ih ali ih i kombinuje sa pankom i mat rokom. Jedan je od istaknutijih sastava novije generacije na ovim prostorima.

Nakon prvog EP izdanja 2010. godine, Threesome su proglašeni za najbolji novi bend od strane muzičkog portala Popboks. Osvojili su i prvu nagradu na „Demofestu“ u Banjaluci.

U oktobru 2011. izdaju prvi album „Adriatica“ na vinilu kompakt disku, a američki „Double Crown Records‘ im objavljuje pesme na digitalnom formatu.

Članovi benda Threesome su: Uroš Milkić – gitara, Petar Živić – bas, Jovana Petrović – bubnjevi i Bojan Palikuća – klavijature, inženjer zvuka.

Nakon Novog Sada bendovi će zajedno nastupiti i u Beogradu, 8. decembra u klubu Kuglaš. (početak je takođe u 22 časa).

(Visited 29 times, 1 visits today)