Billy Talent na Rock Otočec festivalu


billy_talentNa slovenačkom festivalu koji će se održati od 5. do 7. jula na najvećoj gradskoj plaži u Sloveniji, nastupiće pank bend Billy Talent. Kanadska četvorka će, osim starih stvari, tom prilikom svirati i pesme sa novog albuma “Dead Silence”.

Mnogi su festival „Rock Otočec“ definisali kao slovenačku verziju novosadskog Egzita, ali sa nešto drugačijom pričom i dužim stažom. Prvi „Rok Otočec“ održan je 1997. godine i već tada su ga mnogi mediji proglasili za muzički događaj godine. Tada je trajao dva dana i najviše gostiju bilo je iz Hrvatske i Slovenije. Tokom proteklih 19 godina festival uspešno ispunjava prvobitnu zamisao i svrhu postojanja, a to je promocija slovenačke rok muzike, kako nepoznatih sastava tako i velikih domaćih muzičkih zvezda, ali i svirke svetski poznatih bendova.

rock_otočec Organizatori će uskoro objaviti imena svih izvođača, a prvi sastav koji je poznat javnosti jeste kanadski pank bend Billy Talent. Za razliku od američkih bendova Offspring, Green Day i Blink 182, Billy Talent se tekstovima uglavnom bave temama vezanim za anti-globalizam, kontra-kulturu, kao i uzaludnost rata kao donosioca mira. Na turneji u okviru koje će nastupiti na festivalu, jednu pesmu iz repertoara posvećuju ruskom pank bendu Pussy Riot.

Zanimljivo za ovaj bend je da, iako su stekli svetsku slavu ali ne i veliki komercijalni uspeh, na svojim turnejama sviraju u proseku za par hiljada ljudi po koncertu. Najveću popularnost imaju u Nemačkoj gde redovno sviraju na svim velikim festivalima kao jedni od glavnih izvođača večeri i gde imaju najmasovniju grupu obožavatelja.

Ulaznice za festival mogu se nabaviti do kraja ovog meseca po povoljnijim cenama (dnevna 18 eura, festivalska 29 eura) putem Eventima.

(Visited 42 times, 1 visits today)