„Bez prekida“ – mač sa dve oštrice


Koncert Godine 2011Nakon objave kojih šest bendova će imati priliku da nastupe na bini „Bez prekida“ izbila je, blago rečeno, revolucija na facebook stranici Koncerta godine. Nezadovoljni fanovi, kao i članovi bendova koji su dobili popriličan broj glasova u anketi koja je bila vrlo popularna ovih dana, javno su iskazali svoje nezadovoljstvo.

Postavlja se pitanje da li je fokus trebao ostati na demo bendovima jer se ukupna brojka prijavljenih potencijalnih učesnika vrti oko 250. Tokom trajanja ankete bendovi su lobirali intezivno i pozivali svoje fanove da glasaju čime je Koncert godine dobio neviđenu besplatnu reklamu, a s druge strane taj, veoma dobar marketinški potez, sad preti da im se obije o glavu, kako to naš narod kaže. U moru komentara pojavio se i komentar administratora facebook stranice u kojem se navodi da nigde nije rečeno da će glasanje biti presudno za izbor izvođača.

Bunt fanova svakako je bacio senku na ovaj događaj, ali može iz toga da se izvuče i jedna dobra pouka: Ne pitajte koje su želje publike ukoliko ne nameravate da ih ispunite. Ovo važi za sve organizatore uopšteno. Srbija trenutno obiluje festivalima, ovaj je jedan sa tradicijom i trebalo je dobro razmisliti o mogućim posledicama ovakve kampanje.

Sve u svemu, bendovi koji su izabrani od strane organizatora za nastup na maloj bini su: Branimir i neprijatelji, Concrete Sun, Gunsale, dreDDup, Potres i Kolaps. Pet od šest su novosadski bendovi, Potres dolazi iz Smedereva.

(Visited 40 times, 1 visits today)