Beogradski koncert godine: SSP, Bolesna Štenad i Vizelj


Sharks, Snakes & Planes, Bolesna štenad i Vizelj @ Dom omladine, BeogradU subotu, 13. decembra u 21h, grupe Sharks, Snakes & Planes i Bolesna Štenad će održati zajednički beogradski koncert u Domu omladine Beograda (sala Amerikana). Kao gosti na koncertu nastupiće persepktivni sastav Vizelj koji će tom prilikom predstaviti nove pesme na kojima uveliko rade.

SHARKS, SNAKES & PLANES

(ajkule, zmije & avioni) je bend koji je nastao krajem 2010. godine u staroj Beogradskoj industrijskoj zoni. Tematika kojom se bend bavi je mešavina raznih primalnih emocija, životnih priča i sam pokušaj da se publici ponovo prenese poruka o nekakvoj iskrenosti i prijateljstvu, koja se zagubila negde u toku prethodne decenije.

Najnoviji EP Nebeska mehanika bend je promovisao u toku 2013 i 2014. godine. Više od 60 koncerata, u 20 gradova u Srbiji i regionu, koncerti na kojima su nastupali između ostalih kao specijalni gosti na najvećem do sada održanom koncertu Bajage i Instruktora na Kalemegdanu, festivalima poput beogradskog Beer Fest-a, Rock Village-a, Šumadija Fest-a, humanitarnog Noć za pomoć u Domu omladine, otvaranje nove sezone Barutane sa Decom Loših Muzičara, klub Quarter u Novom Sadu.

Nakon tri odlično prihvaćena spota od strane publike i kritike („Nebeska mehanika“, „Mi plovimo jugom“ i „Crni gnoj“), singlovi su se našli na svim relevantnim top listama u celom regionu.

Poslednji „live“ nastup u Beogradu bio je ovogodišnji Belgrade Beer Fest, kao i „tajni“ koncert koji je bend održao samo za najvernije fanove na posebnoj i samo njima znanoj lokaciji.

Trenutno iščekuju kompletan zapis pod imenom „Official Live“ sa Beer Fest-a. Muzička emisija Bunt koja će se emitovati 4. decembra biće posvećena bendu i u njoj će biti predstavljena pesma koju nikada ranije nisu izvodili uživo. Bend trenutno radi na novom materijalu i posle kraće turneje koja se završava krajem februara 2015. godine, ulaze u studio kako bi snimili novi materijal koji će biti spreman krajem maja 2015. godine.

BOLESNA ŠTENAD

„su trenutno najružniji bend na sceni ipak imaju dosta fanova među ženskom populacijom. Još nije poznato da li je to zbog Kize i njegovog seljačkog šarma ili zbog Lame i njegovog gradskog šmeka! Posle mikroplanetarnog uspeha prvog albuma i hita ‘Infostan’, Štenad spremaju drugi album dajući svima do znanja da su tu da ostanu i strpljivo čekaju da se nekom smrkne verujući u staru poslovicu – Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane!“, prenosi član benda Lama.

VIZELJ

osnovan je početkom 2013. godine. Prvi nastup održali su u klubu Blue Moon, 3. maja 2013. godine. Početkom 2014. godine uživo snimaju svoj prvi EP u studiju P3 u Bigz-u koji je izašao za kultnu izdavačku kuću Slušaj Najglasnije Zdenka Franjića. Producent je Ivan Petrović (Sharks, Snakes & Planes). Trenutno su u procesu snimanja debi albuma.

Karte za koncert su puštene putem servisa Eventim Serbia, kao i u prodavnici FELIX Shop, TC Sremska. Promotivna cena prvih 100 ulaznica je 300 dinara i možete ih pronaći u Felix Shop-u. Cena ulaznice u pretprodaji do 12. decembra je 400 dinara, dok je na dan koncerta 600 din.

(Visited 82 times, 1 visits today)