Beogradski džez festival od 24. do 28. oktobra


dom_omladinebgPo rečima urednika programa u beogradskom Domu omladine Dragana Ambrozića 29. Beogradski džez festival održaće se od 24. do 28. oktobra i trajaće dan duže uz zadržavanje pristupačnih cena pošto je “njegova funkcija da približi džez najširoj publici.“

Amrozić je takođe naglasio da je zajedno sa svojim timom postavio profesionalnu strukturu programa, te da će u sledećem periodu obogatiti edukativne sadržaje, uz inicijativu mladih ljudi, prenosi dnevni list Blic.

„Nedostaje ta kopča između školskog sistema i kreativne prakse i u DOB-u mladi će dobiti priliku da se upoznaju sa umetnicima i vide kako to izgleda iza scene, stiču praktična iskustva i isprobaju svoje ideje dok su još u školskoj klupi“, rekao je Ambrozić i dodao „da će posebna pažnja biti posvećena domaćim bendovima sa ciljem da DOB posluži kao institucionalni okvir u kome će oni “odrastati” i dolaziti do najšire publike.“

Od septembra u Domu omladine najavljeni su i intenzivni edukativni programi. U oktobru i novembru ciklus “Zaglavljeni na periferiji” predstaviće, kako je najavljeno, “zvezde antiglobalizma, nove svetske levice, predavače koji se bave novom sovjetskom i novom ruskom levicom”.

Takođe su u planu radionice u okviru kojih će učesnici art vašara “Tange frange” učiti mlade svojim veštinama, a akcenat će biti i na predstavljanju fakulteta od strane onih koji studiraju.

Gost DOB-a biće fotograf Nikola Tamindžić, čija je “specijalnost” noćni život Njujorka i Pariza.

(Visited 20 times, 1 visits today)