Beogradski bend NoYz? snima debi album


NoYz?Beogradski grunge-metal bend NoYz? snima svoj prvi album na kom će se naći 14 pesama. Snimanje albuma je u toku u poznatom beogradskom studiju „Blaze“, a za miks i produkciju su zaduženi Stevan Radoičić i Ana Joševski.

„A sada, dobre vesti! Naš album prvenac je uveliko u fazi snimanja! Sve ritam gitare su završene, trenutno snimamo solaže i bas gitaru. Radimo bez ikakve žurbe tako da ne znamo kada će cela stvar biti gotova. Ono što znamo da će uskoro biti gotovo je singl, koji ćemo završiti najkasnije do našeg ‘rođendana’ (22.avgusta)!“, navodi se u saopštenju benda.

Bend je osnovan 2004. godine od strane gitariste i pevača Stevana Radoičića Šarkija (Seljačka Buna, Hatred). Posle stalnog menjanja članova benda, više od 50 svirki širom Srbije sa Hitom 202, učešća na nekoliko Gitarijada (Zaječar, Kula, Ratkovo…) i raznih festivala, bend se razilazi u avgustu 2011. godine usled nezadovoljstva nedovoljnim prihvaćanjem rada benda. Ovog leta, Šarki i basistkinja Anki Joševski (ex-Sinapsa, Alhemia, Svartgren) započeli su snimanje dugo očekivanog albuma. Stil muzike benda se može okarakterisati kao crossover između grungea (poput Nirvane i Alice in chains), metala (Megadeth, Metallica) i punka (The Offspring, Bad Religion). Pesme su uglavnom brze i energične sa često duhovitim i kritičkim tekstovima.

Članovi benda su: Stevan Radoičić Šarki – (gitara, vokal), Ana Joševski – (bas gitara, prateći vokal) i Marko Danilović Tihi – (live bubnjar).

Dok čekate na novi album i najavljeni singl, poslušajte odličnu pesmu „Dream“.

(Visited 78 times, 1 visits today)