Beogradski Autorski Rok Festival – kvalifikovani bendovi za finalno veče


barfPrijavljivanje za Beogradski Autorski Rok Festival 2012. je završeno 09.12.2012. Za  kvalifikacije je prijavljeno preko 70 bendova i autora.

Zbog velikog broja prijavljenih, kvalifikacioni žiri Udruženja Rok Muzičara Srbije je odlučio da na festivalu učestvuje 12 bendova umesto 10 kako je prethodno bilo navedeno u propozicijama.

Velika većina prijavljenih bendova i autora je pokazala jako visok profesionalni i autorski kvalitet i na taj način dokazala da rok muzika u Srbiji postoji bez obzira na medijsku i institucionalnu blokadu.

Ove godine, Beogradski Autorski Rok Festival, nažalost, upravo zbog institucionalne i kulturne blokade, biće održan samo jedan dan, tako da su organizatori bili prinudjeni da za finalno veče odaberu ograničen broj bendova i autora. Shodno tome, izabrali su one za koje smatraju da se na određen način izdvajaju od velikog broja kvalitenih i originalnih bendova koji su se prijavili za kvalifikacije.

Za finalno veče Beogradskog Autorskog Rok Festivala koje će se održati 22.12.2012 u 20 časova u Beogradu u NU „Božidar Adžija“ – Božidarcu su se kvalifikovali:

– Rumors

– Loud

Dok 7

Bas i Stega

Thank you Baudelaire

– Klot

– Bite

Nikad Više Embrio

– Marko Aleksandar Gajić

– Amnezija

– Dilema i

Šalterski službenik

Stručni žiri zadržava pravo, da ukoliko neko od kvalifikovanih, ne bude u mogućnosti da nastupi na festivalu, pozove bendove koje su bili najbliži ulasku u finalno veče.
Svim prijavljenima organizatori takođe čestitaju na učešću u kvalifikacijama i nadaju se daljoj saradnji kroz Udruženje Rok Muzičara Srbije koje za sledeću godinu ima ambiciozne planove za sve svoje članove: besplatnu download sekciju, top listu, radijsku i tv emisiju.
U tom smislu, svi bendovi i autori koji su uplatili kotizaciju za učešće na festivalu, a koji žele da se u učlane u Udruženje Rok Muzičara Srbije, uplata kotizacija će im biti priznata kao deo članarine za 2013. godinu.

Svim učesnicima finalne večeri, RockSvirke kao i organizatori žele puno uspeha na festivalu na kome će biti dodeljene sledeće nagrade:

prva nagrada stručnog žirija: 100.000,00 dinara
druga nagrada stručnog žirija: 30 sati snimanja u muzičkom studiju
treća nagrada – nagrada publike: 35.000,00 dinara

Po objavljivanju finalista, publika će imati priliku da glasa na Facebook stranici Festivala, tako što će “lajkovati” svoje favorite. “Lajkovi” će biti pretvoreni u bodove od 1 do 12, a svaki bod će se računati kao 1 glas na finalnoj večeri za nagradu publike.

Zadnji dan za glasanje preko Facebook stranice festivala je 21.12.2012 do 21 h. Ovi glasovi se dodaju glasovima publike na samom festivalu.

(Visited 35 times, 1 visits today)