Beogradska škola zvuka – Ivan Kljajić, osnivač škole, gost portala RockSvirke


Beogradska škola zvukaBeogradska škola zvuka bavi se stručnim usavršavanjem polaznika u oblasti muzičke produkcije i snimanja i dizajna zvuka. Predavači su muzički producenti, diplomirani dizajneri zvuka i profesori, SSL instruktori. Škola je osnovana u Beogradu, ali od nedavno ogranak postoji i u Novom Sadu. Stručno usavršavanje u Novom Sadu moguće je i na mađarskom jeziku. U školi postoje 3 nivoa usavršavanja: početni, srednji i napredni nivo.

Ivan Kljajić - Beogradska škola zvukaRazgovarali smo sa osnivačem škole, Ivanom Kljajićem da saznamo neki detalj više, a sve informacije o predavačima, lokacijama i o načinu kako možete stupiti u kontakt sa njima nalaze se na njihovom zvaničnom sajtu: http://www.beogradskaskolazvuka.com/BSZ/home.html.

RockSvirke: Koliko dugo već radi škola u Beogradu?

Ivan Kljajić: Škola je praktično počela sa radom od upisa prve grupe polaznika, januara 2011. godine. Upisano je 13 polaznika koji su sa uspehom prošli kvalifikacioni test, svi su se kvalifikovali za prvi nivo stručnog usavršavanja.

RockSvirke: Kad je novosadska škola počela sa radom?

Ivan Kljajić: Novosadski ogranak škole je počeo sa radom oktobra 2011. godine upisom prva 4 polaznika na prvi nivo stručnog usavršavanja.

RockSvirke: Da li postoji interesovanje za nastavu na mađarskom jeziku?

Ivan Kljajić: Još uvek nismo formirali grupu, nadamo se da ćemo to uspeti u narednom periodu.

RockSvirke: Kako izgleda prijemni test?

Ivan Kljajić: Test se sastoji od provere muzikalnosti – test eliminatornog karaktera, teorijskog kvalifikacionog testa koji nam pomaže da spoznamo koji nivo predznanja poseduju kandidati i kontrolnog miksa koji nam pomaže da shvatimo afinitete kandidata. Na osnovu ostvarenih rezultata kandidati se kvalifikuju za jedan od tri nivoa stručnog usavršavanja.

RockSvirke: Koliko polaznika je do sada uspešno završilo nastavu po nivoima?

Ivan Kljajić: Iz prve grupe polaznika njih 10 je sa uspehom završilo prvi nivo stručnog usavršavanja u našoj školi.

RockSvirke: Imate li možda u planu proširenje na jug, recimo otvaranje škole u Nišu?

Ivan Kljajić: Najviše bi voleli da budemo u mogućnosti da otvorimo ogranke škole u svim većim gradovima u Srbiji. Niš je jedan od gradova koji nam je u planu u narednom periodu.

RockSvirke: Koliko puta godišnje organizujete polaganje prijemnog ispita?

Ivan Kljajić: Do sada smo imali praksu da dva puta godišnje organizujemo prijemne ispite, sada se nosimo mišlju da češće organizujemo prijemne ispite zbog većeg interesovanja polaznika.

RockSvirke: Koji je cilj vaše škole?

Ivan Kljajić: Cilj je obrazovanje kadrova u oblasti muzičke produkcije, ovladavanje tehnologijom i principima rada na način da budu sposobni da rade bilo gde u svetu. Tehnologija koju poseduje škola i obrazovanje predavača i način rada prvi put kod nas garantuju da smo u stanju da takav cilj realizujemo.

RockSvirke: Da li škola radi neki zanimljiv projekat trenutno?

Ivan Kljajić: Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo da trenutno produciramo album prvenac fantastičnog benda pod nazivom Hype!.

(Visited 422 times, 1 visits today)