Beograd spava preko 25.000 puta…


Block OutBlock Out-ova obrada pesme „Beograd spava“ grupe U škripcu do sada je na Jutjubu zabeležila preko 25.000 pregleda/preslušavanja! Samo vizuelno upečatljivi crno-beli spot za „Beograd spava“ sa prikazima pustih zgrada, ulica i mostova Beograda u noći, u režiji Milana Kilibarde, za tri nedelje stigao je do preko 11.000 pregleda!

Long Play je 26. marta uz svoj prvi Long Night festival u Beogradu objavio ekskluzivni Block Out disk sa spotom, kraćom radijskom i integralnom osmominutnom verzijom pesme „Beograd spava“, koju njihov gitarista Nikola Vranjković opisuje kao „jednu od skrivenijih himni Beograda“.

{youtube}dbd5VibkDlA{/youtube}

Pozorišni, filmski i televizijski režiser Gorčin Stojanović u svom redovnom komentaru za dnevnik Blic opisao je „Beograd spava“, koju su U škripcu snimili za kultni album „O je!“ (1983), kao „najlepšu pesmu o Beogradu, dodavši da je „…reč o odličnoj pesmi, velikoj, možda prevelikoj za doba u koje je nastala“.

„Inspirisana odličnim originalom (grupe U škripcu), verzija pesme ‘Beograd spava’ u izvođenju Block Outa nije upala ni u jednu od mnogobrojnih zamki specifičnih kod tako delikatnih poslova. Držeži se osnovnih postavki od pre skoro trideset godina, Block Out nam donosi novo, drugačije i u najmanju ruku podjednako snažno umetničko delo“, ocenio je Branislav Zukić, glavni i odgovorni urednik književnog portala Marginalac.

http://www.youtube.com/watch?v=cSG0fQ19NTY

http://www.youtube.com/watch?v=-caJCjmzr6c

(Visited 120 times, 1 visits today)