Bendovi za projekat „Mala škola Rock’N’Rolla“


Schoool Of Rock @ Spens, Novi SadU svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje R’n’R drugarstvo. Zapadni hol Spensa će 15-og i 16-og Aprila postati izložbeni prostor najrazličitijih ritmova, tonova, boja, emocija.

Sa prolećem iz novosadske alternativne bašte nam stiže šarenilo žanrova: post-rok, hip-hop, stoner, hardkor, pank, džez-rock, krosover, industrial. Ovo je retka prilika da vidite, čujete, osetite na jednom mestu trenutnu stvaralačku snagu novosadskih bendova. Nema studijske šminke. Nema post-produkcijskog peglanja.

Proleće i buđenje nemaju smisla bez novih klica i izdanaka. Novcem od prodatih karata će se finansirati projekat „Mala škola Rock’N’Rolla“. Ciljna grupa projekta su deca bez adekvatnog roditeljskog staranja kojima su teže dostupni različiti kulturni sadržaji, a posebno neposredno učestvovanje u njima. Kroz radionice koje će voditi iskusni muzičari u saradnji sa animatorima iz organizacije „U svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvo“, deca ce unutar studija osetiti mogućnosti zajedničkog stvaranja, sviranja i kreativne interakcije. Deca treba da shvate da bavljenje muzikom nije privilegija povlašćenjih i da ne moraju imati skupe instrumente i završeno formalno muzičko obrazovanje da bi iskazivali svoja osećanja, iskustva, raspoloženja, stavove. Kroz kreativnu igru i adekvatno usmerenje oni treba da osete čari muzike kao medijuma.

Organizacija „U svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvo“ u saradnji sa „Brutal studijom“ želi da kreira kulturološko-pedagoški kontekst koji deci omogućava uvid u različite muzičke forme i na taj način stvori platformu za promovisanje drugačijih vrednosti i sadržaja i direktno učestvovanje dece u njima.

Petak 15. april:

 1. Gerecki
 2. Metak U Metak
 3. Tri Kapljice
 4. Kamper
 5. Lazar
 6. Kardez
 7. Muda

Subota 16. april:

 1. Northern Revival
 2. Bao Wau
 3. Dreddup
 4. Tethyal
 5. Groun Zero
 6. Penetratori
 7. Nesvesno Stresno

Cena jednodnevne karta je 300 dinara.

(Visited 393 times, 1 visits today)