Bend Veliki Prezir objavio novi spot


veliki_prezir_02Veliki Prezir, bend iz Vrbasa sa prebivalištem u Beogradu, snimio je spot za pesmu “Da“. Ovim spotom bend najavljuje novo EP izdanje “Svetlost i dim”, koje će početkom decembra biti objavljeno za izdavačku kuću “Odličan hrčak”.

“Veliko mi je zadovoljstvo da video spotom za pesmu “Da” najavim naš sledeći album. Izdanje će biti objavljeno na vinilu i to, u neku ruku, za mene predstavlja ostvarenje sna. To je format na kom sam prvi put slušao muziku i za ploèe me vezuju najdivnije uspomene. Osećaj koji sam imao i imam kada slušam muziku sa gramofona je, jednostavno, neprevaziđen! Tek kada budem držao u ruci sopstveno vinilno izdanje, smatraću da sam postao muzičar! Jer prava muzika je na pločama, sluša se sa gramofona dok se omot drži u rukama. Ovo možda jeste sentimentalna izjava, ali to je ono što zaista osećam. Sve ovo me vrlo raduje i posebno mi je drago što će baš ove pesme imati tu čast da se nađu na vinilu, jer sam prvi put potpuno zadovoljan onim što čujem. Ovo su verovatno naše najbolje pesme”, kaže vođa grupe Vladimir Kolarić.  
 
Autor video spota za pesmu “Da” je Aleksandar Ilić, dugogodišnji saradnik i autor većine spotova benda, a za montažu je bio zadužen Predrag Bogojević. Osvajajajući zvuci gitara, jak ritam bubnja u pozadini I prepoznatljiv vokal, svakako će vas podići na noge. Bend Veliki Prezir ovom pesmom slavi ljubav u njenoj najlepšoj nijansi crvene…

…ljubav duše nosi

Samo da se volimo

To vam i mi poručujemo! Volite se, recite “Da” ljubavi!

Bend je od svog nastanka nastanka 1996. godine, slovio za najveću nadu domaće rok scene, a onda su nekako, delovalo je kao odjednom, postali i njeno najveće ostvarenje i svrstali se u red malobrojnih rok gitarskih bendova sa zvezdanim statusom. Iza sebe imaju četiri studijska i jedan live album.

U  sastavu benda Veliki Prezir su: Vladimir Kolarić – vokal, gitara, Robert Telèer – gitara, Boris Mladenović – bas, Robert Radić – bubnjevi. Poslušajte ih…

Photo by Nemanja Đorđević

(Visited 121 times, 1 visits today)