Bend Tranzit i pesma „Ulaz Prolaz“


tranzitBend Tranzit iz Subotice objavio je 31. jula na Jutjubu spot za pesmu „Ulaz Prolaz“.

Da vam predstavimo Tranzit. Autorski projekat i sam naziv benda počinje imenom Tattoo, 1992. godine. Osnovali su ga Mirko Pivarcik i Miroslav Milošević, a kasnije se u bend uključuje i Mihajlo Ambrus. 1995. godine, bend menja naziv u Tranzit. Ulaskom u studio, snimili su prvo demo materijal (koji je emitovan na lokalnim Radio Stanicama), a sa izlaskom u „Yu Rock“ magazinu 1996. godine, bend stiče širu afirmaciju kod publike i čitalaca.

Nakon kraće pauze od 1999. do 2002. godine, članovi Tranzit-a sa Veliborom Krstićem iz Subotice, osnivaju zajednički projekat By Bass. 2000. godine učestvovali su na Internacional Culture Week in Pecs (CWIP) u Pečuju (HU), a zatim 2001. godine na Ada Fest-u. Zabeležili su brojne svirke u Mojo Club-u u Senti, te druge samostalne svirke u regionu. Od 2002. godine, Tranzit nastavlja svoj rad u izmenjenom sastavu i čine ga Mirko Pivarcik, Ambrus Mihajlo, Velibor Krstić, i Neven Rudić Vranić, a krajem 2003. godine ponovo ulaze u studio. U isto vreme, dolazi do stilske preorijentacije u druge muzičke okvire, koji su se vremenom kristalisali u jedan potpuno novi duh subotičke muzičke scene.
2004. godine na Veliborovo mesto dolazi Aleksic Rudolf- Rudika, međutim, ubrzo se pokazalo da je bendu bila potrebna pauza. Ona se prekida  2011. godine, kada im se pridružuje Bojan Bibić, koji je pozvan, kako članovi Tranzita kažu: „sa idejom da se priča, duga deceniju i kusur, proba izvoziti do kraja.“

Spot za „Ulaz Prolaz“, sniman je u Kesler Studiju.

Svideo nam se komentar ispod pesme „Muzika u boji“. Upravo je to ono što karakteriše ovu pesmu, prvenstveno vizuelni doživljaj.  Zlatne kapi iz žica kao uvod, zatim lepota u crno belom, a onda duga…i iz nje odlične bas deonice. Melodija pesme je prijatna i nasmejana, poput sunčanog dana, kakav je bio onaj u kojem su snimali u Dudovoj šumi. Solaže su vrlo elegantne, a vokal i ritmički hod istog stava.

U spotu se pojavljuju članovi benda, a smenjuju se pogledi…

Današnja postava Tranzita izgleda ovako: Mirko Pivarcik (gitara, vokal), Bojan Bibić (gitara, vokal), Mihajlo Ambrus (bas, prateći vokal) i Miroslav Milošević (bubanj).

„Sunce za mene ne sme sjati. Za mene postoji prolaz…“

(Visited 107 times, 1 visits today)