Bend Status Quo ponovo na okupu


status_QuoRok bend Status Quo (The Quo, Quo, The Spectres, Traffic) prvi put nakon tri decenije okupio se kako bi sledeće godine u martu krenuo na turneju, u nekoliko velikih gradova Evope, a ulaznice za te koncerte već su u prodaji.

 

 

 

 

Naime, Frensis Rosi ( Francis Rossi) i Rik Parfit (Rick Parfitt) sastaće se sa Alanom Lankasterom (Alan Lancaster) i Džonom Koglenom ( John Coghlan) koji su napustili bend 1980-tih, navodi se na sajtu benda, a prenose svetske agencije. Ovom turnejom biće obeleženo i 50 godina od kada su Rosi i Lankaster oformili bend.  
 
Ljudi očekuju ovu vest godinama i evo nas“, rekao je menadžer benda Sajmon Porter (Simon Porter)  u saopštenju. ‘‘Ovo je pravi trenutak u istoriji benda Status Quo i došao je nakon 30 godina ogorčenosti, 10 godina tužbi i borbi po sudovima’‘.  
 
Članovi benda sviraju zajedno od 1962. godine, ali su se za sadašnji naziv benda opredelili tek 1967. godine. Prvi singl benda Status Quo je psihodelični singl „Pictures Of Matchstick Man„.
Njihova prva dva albuma :„Picturesque Matchstickable Messages“ (1968. godina) i „Spare Parts“ (1969. godina ) svirali pop psihodeliju. Te ploče su naišle na slab odziv publike te je bend promenio muzički pravac i okrenuo se nešto tvrđem zvuku – hard rok ali sa bugi ritmom.
 
Žestokim nastupima na koncertima osvojili su publiku i stekli verne fanove. Do danas, bend Status Quo je prodao 118 miliona primeraka svojih ploča. Snimio je 29 studijskih albuma, 4 live albuma, 9 kompilacija i 77 singlova.

Na britanskoj top listi najprodavanijih singlova ovaj bend ima više od 60 hitova. Dva su dostigla prvo mesto – „Down Down“ (1974. godina) i „Come On You Reds“ (1994. godina), od kojih je hit iz 1994. godine nastao u saradnji sa navijačima fudbalskog kluba Mančester junajted.
 
Među njihovim drugim velikim hitovima su: „Paper Plane“, „Caroline“, Rockin’ All Over The World“, „Whatever You Want“, kao i „In The Army Now“.- obrada pesme holandskog dueta Boland & Boland.

Članovi benda Status Quo su: Frensis Rosi, Rik Parfit, Endi Boun (Andy Bown) Džon Rino Edvards ( John Rhino Edwards) i Met Letli (Matt Letley).

(Visited 54 times, 1 visits today)