Bend Siddharta novo ime INmusic festivala


Jedna od najpopularnijih slovenačkih grupa, Siddharta, stiže na ovogodišnji INmusic festival u sklopu projekta Europavox!

Siddharta je bend koji je na slovenačkoj muzičkoj sceni u više od dve decenije ostavio dubok trag. Okupili su se još 1995. godine te su izgradili kultni status, a od početka karijere ih prate platinasti tiraži. Već prvim albumom ID iz 1999. godine skočili su na vrhove muzičkih lista te nisu razočarali ni svakim sledećim izdanjem. Svoju muziku su stvarali od Slovenije pa sve do Los Anđelesa, a svoj najznačajniji istup u karijeri imali su 2003. godine kada su rasprodali ljubljanski stadion Bežigrad. Dve godine kasnije svirali su na stadionu Stožice pred više od 11.000 ljudi, a tokom karijere su osvojili više od 30 muzičkih nagrada. Siddharta je bend koji je sarađivao sa brojnim kolegama iz raznih žanrova, a ove godine stižu i pred publiku jarunskog INmusic festivala u sklopu projekta Europavox.

Europavox projekat predvođen Europavox Festivalom sufinansiran je od strane Evropske komisije kao važan program za podsticanje međuevropske saradnje i doprinos savremenoj kulturi i muzici. Europavox okuplja partnere iz sedam evropskih država i najvažnije muzičke promotere i festivale u svakoj od partnerskih zemalja sa ciljem podsticanja razmene savremenih autorskih izvođača iz svih delova Evrope, razvijanju inovativnih pristupa na području evropske muzičke industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne evropske baštine.

Siddharta se na INmusic festivalu #14 pridružuje impresivnom line-upu koji uključuje SuedeThe HivesThe CureFoalsLPKurt Vile & The Violators , Johnny MarrSkindredPeter Bjorn and JohnGarbageSantigoldFontaines D.C., Black HoneyFrank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Zeal & Ardor, Gato Preto, Mangroove te Edi East Trance Bluesu uz još mnoga muzička imena i iznenađenja.

INmusic festival #14 održaće se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. juna 2019. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu.

U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po ceni od 549 kn (+ troškovi transakcije), dok trodnevne festivalske ulaznice još uvek možete nabaviti u ograničenom broju u preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po ceni od 499 kn. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po ceni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

(Visited 19 times, 1 visits today)