Bend „VI čulo“ u Havana Club-u, Zrenjanin


VI Čulo - Šesto ČuloBend „Šesto Čulo“, nastupiće 16. marta u zrenjaninskom klubu Havana. Sve prisutne zabavljaće pesmama Janis Joplin, Peti Smit, Ette James, Cranberries, Joan Osborne

Bend „VI Čulo“ je nastao pre nekoliko godina na Todorinu inicijativu. Ime je izabrala aludirajući na svoju naglašenu intuitivnost. Početkom 2011. godine, na poziciju solo gitariste dolazi Miša Vukotić, i donosi cajon. Tako je „VI Čulo“ postalo prvi srpski bend koji svira na ovom sve popularnijem instrumentu, koji je nastao negde u visinama Anda. Izbor bubnjara pao je na mlađanog Dragana Tatalovića – Kobca. Nakon toga, u nedostatku zvuka bas gitare, bend je odlučio da izabere novog člana po rodbinskoj liniji i tako izbor pada na Ivana Černjaka, Mišinog brata. Naime, njih dvojica su pre dve decenije odlučili da zamene bezbrižno igranje drugom vrstom igranja, igrom instrumenata na velikoj bini. Igra sudbine je namestila da iza Todore, čiji glas neodoljivo podseća na Janis Joplin, stanu dva brata i dobiju nadimak Big Brothers.

Bend „VI Čulo“ možete slušati po klubovima širom Vojvodine. Neki od gradova gde bend redovno nastupa su Crvenka, Zrenjanin, Novi Sad, Šabac, Ruma … i gde god je publika voljna da čuje ovaj prijateljski kvartet.

„VI Čulo“ je inače nastupalo na Petrovaradinskoj tvrdjavi, u okviru Kantat festivala kao predgrupa popularne francuske grupe „ZAZ“.

Ulaz na sjajnu svirku ovog benda koji nam dolazi iz Sremske Mitrovice je besplatan što je svakako razlog više da ih poslušate.

(Visited 77 times, 1 visits today)