Bend Fitnes i Vlasta Popić promovišu albume u Novom Sadu i Kragujevcu


Vlasta Popić & Fitnes @ SKC Fabrika, Novi SadNakon nastupa na Trenchtown festivalu, sa kragujevačkim Fitnesom, Varaždinci će promovisati svoj debi album 3. maja u novosadskoj Fabrici (Skc Novi Sad), a u petak 4. maja u Skc Kragujevac.

Koncertom u KC Grad u Beogradu, 12. aprila Varaždinski bend Valsta Popić započeo je promotivnu turneju u regionu.

Bend Fitnes je instrumentalni rock sastav iz Kragujevca. Postoje od 2003. godine, a za to vreme je promenili su nekoliko postava. Saša i njegov najmlađi brat Aleksandar osnovali su bend, a 2009. godine im se priključuje Goran, pa Furunovići zajedno kreću u slobodnu adaptaciju svojih muzičkih ideja, pod imenom Fitnes. U pitanju je off projekat članova grupe Popečitelji – Saše i Gorana Furunovića.

U novembru 2010. godine izdaju svoj prvi EP „Udarci i varnice“ za Popboksov Silos gde je ovaj EP postavljen za besplatan download.

U januaru 2011. godine konačno izlazi i fizičko izdanje albuma “Udarci i varnice” u izanju SKC Kragujevac. CD sadrži 13 pesama nastalih u periodu od 2003. godine do danas koje bend već neko vreme izvodi na koncertima. Pored braće Furunović na albumu učestvuje i klavijaturista Aca Pejčić, koji je u bendu od 2009. godine.

Vlasta Popić je punk rock bend iz Varaždina. Postoje od kraja 2007. no tek krajem 2009. počinje njihovo zapaženije delovanje izvan Varaždina. Ubrzo izdaju EP „Najjača ultimativna mašina za ubijanje“, nakon kojeg osvajaju 2. mesto na HGF-u, glasovima publike pobeđuju na MAK festu u Koprivnici i u konkurenciji od 370 bendova iz cele regije ulaze u finale JelenDemofesta.

Početkom 2011. proglašeni su demo bendom godine po izboru publike na portalu terapija.net. Ubrzo slede zapaženi koncerti u Galeriji SC-a s Repetitorom, Močvari s Goriborom i Atriju&TD-a s Hemendexima koji biva proglašen domaćim koncertom godine od strane kritičara na hrvatskom portalu terapija.net. Na leto 2011. odlaze na turneju sa zagrebačkim kantautorom Felonom u sklopu koje u 11 dana posećuju 11 gradova u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i jugu Hrvatske. Do sada su odsvirali više od 60 koncerata širom regije.

U junu pobeđuju na Šumadijskom demo festu u Kragujevcu i osvajaju snimanje i izdavanje albuma za kragujevački Studentski kulturni centar.

Album pod nazivom “Za Očnjake” je snimljen tokom novembra 2011. pod producentskom palicom Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki prezir, Nežni Dalibor, Repetitor, Stuttgart Online…) u beogradskom studiju Digimedija i može se preslušati i preuzeti na sajtu www.skckg.com ili http://vlastapopic.bandcamp.com/.

(Visited 36 times, 1 visits today)