Bend Dark Sky objavio singl i spot za pesmu „Večno zaspali“


Dark SkyBend iz Kosovske Mitrovice, Dark Sky, objavio je prvi singl i spot za pesmu „Večno zaspali“ kojim najavljuju prvi album na maternjem jeziku.

Do sada su sve pesme pisali i snimali na engleskom, a ovim spotom i singlom najavljuju „novi početak“, pišući i snimivši sav materijal na maternjem jeziku. Poznato je i to da ih očekuje nastup na Exit festivalu ove godine.

Pesma je snimljena u studiju mitrovačke rok škole (Emir, gitarista benda je sav posao odradio), dok su za miks i postprodukciju zahvalni Nenadu Pejčiću, basisti kultnog benda Novembar.

Što se tiče spota, „osmislio“ ga je, snimio i montirao, Milan Kabašić (ITAkademija), i sve to uz pomoć svojih prijatelja. Scene su snimane u Kosovskoj Mitrovici, i u prostorijama Mitrovačke Rok Škole.

Šminka: Danica Milenković, Tijana Jevtić i Ivana Vukmirović. U spotu se pojavila Nevena Kasalović.

Ovim singlom i spotom bend najavljuje album na maternjem jeziku za koji se nadaju da ce biti završen i objavljen do kraja ove godine.

Bend Dark Sky nastao je u Kosovskoj Mitrovici, 2005. godine kao akustični sastav troje nerazdvojnih prijatelja, koji su već sa svojih 15 godina, svojim autorskim radom, ozbiljnošću i kreativnošću, osvajali srca kako mitrovačke, tako i publike širom Srbije. Kako su godine prolazile, bend je neprestano napredovao, muzički sazrevao, prilikom čega je došlo i do promena nekih članova benda, ali osnivači, Milan (vokal) i Emir (gitara), ostaju verni svojoj priči, i uz pomoć, saradnju i međusobno razumevanje Nermina (bas gitara) i Filipa (bubanj), kao sjajna četvorka, svoju poruku, strast i energiju nesebično dele sa publikom bivše SFRJ. Njihove iskrene, emotivne i lične tekstove, obojili su raznovrsnim metal, pop i bluz kompozicijama, i tako najbolje ispričali svoju priču, nedozvolivši da je muzički pravci ograničavaju. Iza njih stoji nekoliko desetina nastupa na raznim festivalima, kao i učešće na “Ratu Bendova” emisije nacionalne bosanske televizije “OBN”, kao i mnogobrojne lokalne i manje svirke.

(Visited 116 times, 1 visits today)