Bend Car Seat Headrest objavio novu pesmu “There Must Be More Than Blood” i akustični video


Car Seat Headrest

Making a Door Less Open Izlazi 1. maja preko izdavačke kuće Matador.

Car Seat Headrest objavljuju novi album, Making a Door Less Open 1. maja preko izdavačke kuće Madator, prenosi magazin Under The Radar. Sada su podelili još jednu pesmu sa njega, od sedam i po minuta “There Must Be More Than Blood”. Takođe su objavili video Toleda (kao njegovog karaktera Treita) kako aukustično izvodi pesmu.

Prethodno Car Seat Headrest su podelili prvi singl s albuma “Cool Me Down”. Zatim su objavili još jednu pesmu s albuma “Martin”, kroz tekstualni video za pesmu, i još jednu pesmu “Hollywood” sa animiranim videom.

Njihov poslednji album, Twin Fantasy, objavljen je 2018. takođe preko izdavačke kuće Madator. To je bila obnovljena verzija istoimenog albuma kojeg je Toledo samostalno objavio na Bandcamp-u 2011. godine. Njihov poslednji album sa potpuno novim materijalom bio je Teens of Denial
iz 2016. godine. Bend je u 2019. objavio uživo snimljen album Commit Yourself Completely.

Zajedno sa Toledom, bend čine Endru Kac (Andrew Katz, bubnjevi), Itan Ajvs (Ethan Ives, gitara) i Set Dalbi (Seth Dalby, bas gitara). Making a Door Less Open je imao pomalo jedinstven način snimanja. U saopštenju za štampu je opisano kao kolaboracija između Car Seat Headrest i 1 Trait Danger“elektronski sporedni projekat koji se sastoji od bubnjara Endrua Kaca i Toledovog alter ega,’Trait’”. Album je sniman dva puta, prvi put s gitarom, basom, bubnjevima, a drugi put sa čisto sintetizovanim zvukom. Zatim su ta dva projekta spojena.

Na sajtu benda Toledo je objavio: “Ovaj album je sniman od januara 2015. godine do decembra 2019., počevši od kolekcije nejasnih ideja koje su se na kraju pretvorile u pesme. Želeo sam da napravim nesto što je drugačije od mojih prethodnih projekata, i nije mi bilo jasno kako da to uradim. Shvativši da se način na koji slušam muziku promenio, moram i ja da promenim način na koji pišem pesme. Sve manje i manje sam slušao albume, a sve više i više samostalno pesme, sa svih strana, na svakih par dana sam nalazio nove pesme koje su mi delovale da imaju posebnu energiju. Mislio sam da ako mogu da napravim album pun takvih pesama, a svaka od njih da bude jedinstvena i drugačija u svojoj viziji, to bi bila vrh stvar.”

“Endru, Itan, Set i ja smo počeli da idemo u studio da snimamo pesme koje imaju već gotovu strukturu, onda bi se poigravao s pesmama dok ne nađem svoj put ka njima. Većinu vremena na ovom albumu sam proveo između svoje i Endruove kuće koji je radio dosta produkcije na albumu. On dolazi iz EDM škole za produkciju, tako da smo napravili pesme vožene jačim ritmom koje bi mogle da iskažu naše kvalitete.”

“Svaka pesma je rezultat intenzivne borbe za otkrivanje njenih prirodnih boja i pretvaranje u kompletno delo. Pesme sadrze elemente EDM, hip hopa, futurizma, doo-wop, duševne muzike, i naravno rock ‘n’ rolla. Ali i pored svih ovih stvari mislim da su to možda ipak folk pesme, jer se one mogu svirati i pevati na mnogo različitih načina i opisuju teme koje su važne za veliki broj ljudi: bes na društvo, bolest, usamljenost, ljubav… Način na koji se ovaj album kreće je samo naša interpretacija numera, praveći hor konstantne prirode, sa mnom, Endruom, i Itanom.”

“Mislim da je moja glavna nada za svet muzike da nastavi da raste uzimajući stvari iz prošlosti, sa svešću o onome što još uvek deluje. Uzbudljivi trenuci u muzici uvek formiraju raskršće – pojavljuje se novi žanr s elementima već postojećeg, umetnik uzima staru strukturu i pravi nešto potpuno novo. Ako u našem vremenu postoji neki novi žanr, on još nije imenovan, ali njegove teme potiču iz novih načina slušanja i stvaranja svih načina muzike na neviđenom nivou pristupačnosti i slobode, nove publike koja nastaje na internetu kako bi prihvatila dela koja bi se inače izgubila, a pre svega od ljudi čija ljubav prema muzici ih tera da naprave najbolji mogući oblik muzike koji mogu. Nadam se da će ostati neotkriveni na neko vreme, tako da bi ste ih mogli osetiti s novinom i neobičnošću koja prati svaki značajni kontakt s muzikom.”

Making A Door Less Open by Car Seat Headrest
(Visited 32 times, 1 visits today)