Bend Bauhaus objavljuje prvi studijski snimak na vinilu


Jedan od najuticajnijih bendova u prošlom veku, Bauhaus, 23. novembra objaviće novi album The Bela Session  na vinilu, ali i u svim digitalnim formatima.

Leaving Records, u partnerstvu sa etiketom Stones Throw Records, izdaće album koji prati vreme kada su članovi ovog kultnog benda prvi put snimali zajedno, samo šest meseci nakon formiranja 26. januara 1979. godine. Ovo je prvo izdanje kompletne sesije koja se sastoji od svih pet numera, od koje tri ranije nisu objavljene. Ovo, takođe, označava prvo zvanično reizdanje singla Bela Lugosi’s Dead nakon više od 30 godina. Audio snimak nanovo je masterizovan sa originalne analogne trake od strane Mandy Parnell u Black Saloon Studiju (Björk, Brian Eno, Aphex Twin).

Bauhaus je nekadašnji četvoročlani sastav koga su činili vokalista Piter Marfi (Peter Murphy), gitarista Denijel Eš (Daniel Ash), bubnjar Kevin Haskins i basista Dejvid Džej (David J). Smatraju se začetnicima gothic rock žanra i izvršili su snažan uticaj na scenu početkom osamdesetih godina. Raspustili su se 1983. godine.

Kako je ranije najavljeno, Piter Marfi će početkom novembra svirati u beogradskom Domu omladine, gde ću mu društvo praviti David J. Na repertoaru će se naći pesme sa Bauhaus debi albuma In The Flat Field, ali i drugi neprolazni hitovi. U prodaji su karte po ceni od 2400 dinara.

(Visited 116 times, 1 visits today)