Belle and Sebastian novo ime INmusic festivala


Škotski indie-pop sastav, Belle and Sebastian, pridružuje se muzičkom programu INmusic festivala koji se ove godine održava od 22. do 24. juna u Zagrebu.

Stuart Murdoch i Stuart David osnovali su Belle and Sebastian 1994. godine u Glazgovu gde su za fakultetsku izdavačku kuću Electric Honey 1996. izdali debitantski album Tigermilk u, danas raritetnoj, nakladi od svega 1000 kopija. Iste godine objavljen je If You’re Feeling Sinister za Jeepster Records, koji će 1999. objaviti i reizdanje debitantskog albuma, kao i naredna tri studijska izdanja – The Boy With An Arab StrapFold Your Hands Child, You Walk Like a Peasant i Storytelling.

Usledila su četiri studijska albuma – Dear Catastrophe Waitress (2003), The Life Pursuit (2006), Belle and Sebastian Write About Love (2010), Girls in Peacetime Want to Dance (2015) – i najrecentnije izdanje iz 2019. godine, odnosno originalna muzika za film Days of the Bagnold Summer, u kojoj glavnu ulogu igra Earl Cave, sin Nick CaveaBelle and Sebastian, koji su ime benda odabrali po televizijskoj adaptaciji istoimene francuske novele o dečaku i njegovom psu, jedan su od najvažnijih indie pop sastava i svojevrsni rodonačelnici žanra koju publika strastveno podržava od samih početaka – čak do mere da su 2005. godine i službeno od strane publike izabrani za „najbolji škotski bend“ u oštroj konkurenciji.

Jubilarno, petnaesto izdanje INmusica za sada ima vrlo respektabilan line-up među kojima su još i The Killers, Beck, Deftones, The Lumineers i Rival Sons. Sve informacije u vezi sa ulaznicama i kampom mogu se naći na zvaničnom festivalskom sajtu.

(Visited 2 times, 1 visits today)