Belgijska senzacija Intergalactic Lovers prvi put u Srbiji


Intergalactic LoversBelgijski indi rok bend Intergalactic Lovers dolazi u beogradski Centar za Kulturu “Božidarac” (Vračar Rocks) u ponedeljak, 2. novembra, kao i dan ranije, nedelju, 1. novembra u pab Lazino Tele u Novom Sadu.

Intergalactic Lovers čine prijatelji, harizmatična Lara Šedraui (Lara Chedraoui ; vokal), Brendan Korbi (Brendan Corbey ; bubnjevi), Marten Hajgens (Maarten Huygens ; gitara) i Raf De Mej (Raf De Mey ; bas gitara), a njihovu muziku porede sa Feist, PJ Harvey i Yeah Yeah Yeahs.

Osnovani su 2008. godine, a nakon što su nastupali pod imenom Free Zamunda! promenili su naziv benda i usvojili sadašnje ime koje im je već sledeće godine donelo pobede na Oost-Vlaams Rockconcours i Rock Rally De Beloften takmičenjima. Prvi uspešni singl „Fade Away“ dospeo je na belgijske radio stanice Studio Brussel i Radio 1, nakon čega je usledio „Delay“ koji je dospeo na prvo mesto uticajnog belgijskog radija De Afrekening.

2011. godine izašao je prvi album Greetings & Salutations, da bi iste godine bend dobio nagradu muzičke industrije za najbolji bend u usponu, a album odlične kritike i našao se na vrhovima top lista nedeljama i bio prodan u zlatnoj tiražu. Bend je bio odgovoran i za soundtrack trilera Code 37.

Njihove pesme vrte se po radio stanicama, nakon čega bend putuje sve do Teksasa i Toronta da nastupa. Njihov debi album biva proglašen pravim uspehom, a njihovi koncerti na njima omiljenim festivalima bivaju rasprodani.

Najnoviji album Little Heavy Burdens za koji bend sam kaže da je atmosferičan, melanholičan i terapeutski. Nakon što je album objavljen prošle godine, bend se otisnuo na turneju po Evropi, svirajući na festivalima i u klubovima širom Belgije, Holandije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, pa čak Japana i Rusije.

„Ovi ljudi su mi kao braća, moji najbolji drugari,“ kaže Lara. „Kao da sam postala član neke porodice. Pretpostavljam da to i sami možete videti na našim nastupima. Naš najveći uspeh jeste činjenica da se sastajemo i pored proba i nastupa.“

„Najlepši kompliment dobili smo od kritičara koji je rekao da je naš zvuk bezvremenski. Za nas je čak oživeo taj otrcani izraz,“ kaže Raf.

Belgijska senzacija po prvi put dolazi u Srbiju i to u beogradski Centar za kulturu “Božidarac” u ponedeljak, 2. novembra, kao i dan ranije, nedelju, 1. novembra u pab Lazino Tele u Novom Sadu.

Ulaznice su u prodaji od srede, 14. oktobra preko sistema Eventim, Gigstix, DD Tickets, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Pretprodaja 400, na dan koncerta 600 dinara!

  • Foto: Guy Kokken

(Visited 82 times, 1 visits today)