Bek – „Up All Night“ (singl)


Bek Hansen (Beck Hansen), poznatiji kao Bek (Beck), u svojoj plodnoj muzičkoj karijeri, izdao je trinaest albuma. Upravo trinaesti (poslednji) album nosi naziv Colors, objavljen je u oktobru prošle godine, a pesma koja ga je najavila je „Up All Night“.Na ovoj pesmi se vidi žanrovska neopredeljenost. Pažljivijim slušanjem možemo pronaći tragove rokenrola i to u prvim taktovima, ali se onda sve pretvara u smešu raznih zvukova, fraza, instrumenata, a sve pod kapom modernog i težnjom da se ova kompozicija svidi prosečnom modernom američkom tinejdžeru. Sam Bek je izjavio da je ovo kompleksna pesma u kojoj su smeštene dve ili tri pesme i da nije ni retro ni moderna.

Koliko je ovo sa muzičke strane možda loše, toliko je sa komercijalne dobro, jer pesma jeste u duhu današnjeg preovldavajućeg ukusa mladih. Valja pomenuti i to da je pre zvaničnog objavljivanja pesma bila tema u igri FIFA 17.

Za pesmu je snimljen spot, koji je produkcijski bogat, šarenolik, ali nema neku povezanu priču. Može se reći da opisuje noćnu hiperaktivnost.

(Visited 29 times, 1 visits today)