Beirut dolazi u Zagreb


Američki indie folk bend, Beirut, predvođen Zekom Kondonom (Zach Condon), nastupiće 13. oktobra u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Jedan od najznačajnijih i najorginalnijih bendova nezavisne scene poslednjih 15 godina, pod povećalo javnosti ekspresno je došao 2006. fantastičnim debijem Gulag Orkestar, odmah proglašenim najboljim albumom godine od strane velikog broja kritičara sa obe strane Atlantika.

Kombinujući indie muziku sa balkanskim, world music i folk uticajima, Gulag Orkestar postavio je odmah Beirut na sam vrh scene, a Kondona među najbolje autore mlađe generacije. Posebno je impresivan bio podatak tada da je Zek napisao i odsvirao celi album sa samo 19 godina.

Ove godine bend je objavio peti studijski album Gallipoli, još jednu sjajnu kolekciju pesama sa uticajima crpljenim iz raznih delova sveta koje Kondon posećuje. Album je snimljen u Njujorku i Berlinu, koji je i stalna baza delovanja Zeka poslednjih nekoliko godina.

Ulaznice za premijerno gostovanje Beiruta u Zagrebu mogu se nabaviti po early bird ceni od 150 kn. Ta cena je na snazi do 5. maja, a od 6. 5. se penje na 170 kn. Na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će iznositi 200 kn. Službena prodajna mesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dancing Bear CD Shop (Gundulićeva 7), sva prodajna mesta Eventima i online www.eventim.hr.

(Visited 23 times, 1 visits today)