Baroness sredinom oktobra u Zagrebu


Metal legende iz Savane, veliki Baroness, dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar 16. oktobra u sklopu velike svetske turneje na kojoj promovišu poslednje studijsko izdanje Gold & Grey.

Od originalne postave koja je 2003. osnovala bend Baroness danas čine gitarista Džon Bejzli (John Baizley), dok ostatak posteve kompletiraju Nik Jost (Nick), Sebastijan Tomson (Sebastian Thomson) i Đina Glison (Gina Gleason). Sa 3 EP izdanja u prve tri godine izgradili su ime na nezavisnoj sceni, no pravi globalni proboj usledio je prvim u nizu fantastičnih albuma Red iz 2007. Izvrsne kritike omogućile su im turneje uz velika imena kao što su Mastodon, Coheed & Cambria, Converge i Clutch. Sledeća u nizu, ploča Blue Record (2009.), čak je i prestigla prethodnika i bila uvrštena na 20. mesto najvećih metal albuma u istoriji po magazinu „LA Weekly“.

Nakon gotovo fatalne saobraćajne nesreće 2012. dolazi do promena u sastavu, jedinom preostalom članu, Bejzliju, pridružuju se Jost i Tomson, a uoči početka rada na izdanju Gold & Grey u bend stiže i Đina Glison.

Prodaja ulaznica po ceni od 130 kuna počinje u petak 9. avgusta., a ostane li ih, na dan koncerta, moći će se kupiti po ceni od 160 kuna. Broj ulaznica ograničen je na samo 450. Službena prodajna mesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mesta Eventima i online www.eventim.hr.

(Visited 36 times, 1 visits today)