„Banga“ Novi album Patti Smith – pesme posvećene Johnny Depp-u i Amy Winehouse


Patti Smith - BangaPunk rock ikona Patti Smith objavila je jedanaesti studijski album „Banga“ za Columbia Records. Na njemu se nalazi jedanaest pesama i obrada Neil Young-a „After the Gold Rush.“

Album je inspirisan „jedinstvenim snovima i opservacijama“ i na njemu se nalaze pesme koje obrađuju teme smrti, prirode, istorije, aktuelnih događaja. Tako, naprimer „That is the Girl“ napisana je kao uspomena na Amy Winehouse, a „Nine“ je rođendanaska pesma koju je Patti posvetila svom prijatelju Johnny Depp-u, koji je, inače svirao gitaru i bubnjeve na naslovnoj pesmi albuma.

“Album je snimljen u istom studiu, Jimi Hendrix-ovom ‘Electric Lady‘ sa istim osobljem, istim idealizmom i slučajno, izlazi na godišnjicu snimanja mog prvog albuma ‘Hoses’ iz 1974. godine” – kaže Patti Smith.

„Banga“ je album nazvan po psu koji, u knjizi „Majstor i margarita“ Mihaila Bulgakova „sedi sa Pontijem Pilatom dok ovaj večno čeka oproštaj. Ovaj pas je za mene ovaploćenje ljubavi i lojalnosti“ – objasnila je Patti za Rolling Stone kako se ta vernost odnosi na njen bend: gitaristu Lenny Kaye-a, bubnjara Jay Dee Daugherty-a i basistu Tony Shanahan-a, sa kojima „kuma punk-a“ sarađuje tokom gotovo cele svoje karijere.

„Ponosna sam na svoj bend“ – kaže šezdesetšestogodišnja pevačica – „Možemo da sviramo za 50 ooo ljudi u Evropi. Sledećeg dana, možemo da priredimo akustičnu svirku za 300 ljudi. Nemamo nikakvog problema sa tim. Od rođendanskih žurki do zabava u podnožju piramida, samo nam javite gde želite da nas čujete.“

(Visited 106 times, 1 visits today)