Baltazar – „Treba nam ljubav“ (singl)


Baltazar - Treba nam ljubavGrupa alternativnog hard roka iz Istre – Baltazar, predstavila je pesmu i spot kao najavu za drugi album. Reč je o pesmi „Treba nam ljubav“.

„…I ne osećam strah oko nas, tonem u miran san, jer osećam ljubav…“, a ljubav je sve što nam je potrebno, najjači štit i najjače oružje, centralna i univerzalna je poruka ove pesme. Ljubav odbacuje i ignoriše ratove „zločine i destruktivne urote“, a sve to, u ovom slučaju kroz interesantne animacije spota, koji je ceo satkan od naivne alterantivne i simbolične umetnosti gde je u centralnom momentu devojka, dete tj. sama – ljubav.

Muzička strana odaje utisak visoke produkcije sa naglašenom ritam sekcijom, a karakteristični su svetli i „otvoreni“ akordi u refrenu, što je odlika grupama iz poslednje dekade. Dve gitare se odlično uklapaju i diskretno upotpunjuju jedna drugu, a najjači adut je vokal koji i u rasponu i u boji zadovoljava svetske kriterijume. Spot za pesmu je urađen u izdanju Dallas Recordsa, a isti, kao i pesma se visoko kotiraju na top listama.

(Visited 132 times, 1 visits today)