Balerine Srpskog narodnog pozorišta u novom spotu sastava Lorna Wing


Lorna Wing - Šapat u jedraBeogradski sastav Lorna Wing snimio je spot za pesmu „Šapat u jedra“ koja se nalazi na njihovom prvom albumu Jedra u izdanju kuće Mascom Records (2015).

Melanholična atmosfera pesme dočarana je kadrovima pozorišnog ambijenta sa dominantnom crnom bojom na kojoj se ističe moderni plesni pokret u izvođenju balerina novosadskog Srpskog narodnog pozorišta. Njihova gracioznost i moć pokreta je istaknuta uklanjanjem nepotrebne odeće i prekrivanjem kože bojom – „Body Artom“ koji je delo beogradske umetnice Maje Marić koja se krije iza imena HromoDinamika.

„Šapat u jedra“ govori o emocijama, davanju jednog po jednog dela samog sebe i o tom trenutku kada se postavlja pitanje da li je potrebno dati i poslednji deo da bismo ponovo postali celi.

Režiju potpisuju Ana Danilović, Čedomir Stanojević i Ivanka Simić, dok je za montažu spota zaslužan Rajko Ristanović. Plesnu koreografiju su osmislile i izvele Jelena Marković i Sanja Pavić.

Lorna Wing je osmočlani sastav koji ćete zavoleti na prvo slušanje, a priliku za to imaćete uskoro jer će njihov prvi koncert u ovoj godini biti održan u Beogradu, 19. marta, u Centru za kulturu „Božidarac“.

(Visited 161 times, 1 visits today)