Bajaga i Instruktori na turneji u regionubajaga_omot_dim_i_prasinaBajaga i Instruktori
 02. jula u Ljubljani započinju turneju na kojoj će promovisati novi album “Daljina, dim i prašina“ kao i knjigu pesama Momčila Bajagića Bajage “Vodič kroz snove“.

Turneju otvara klupska svirka u ponedeljak u ljubljanskom Orto baru, što će istovremeno biti i slovenačka promocija CD albuma i latinične verzije zbirke Bajagih pesama koje izdaje Dallas Records. Turneju nastavljaju 07. jula u Domu mladih u sarajevskoj Skenderiji, u okviru „Sarajevo Film Festivala“, zatim 10. avgusta u Herceg Novom.

Datumi ostalih koncerata turneje biće naknadno objavljeni. Sedam godina nakon poslednjeg albuma “Šou počinje u ponoć“Bajaga i Instruktori su 6. juna izdali album “Daljina, dim i prašina“ za koji Momčilo Bajagić Bajaga kaže da je rađen na retro način sa novom tehnologijom.

Zahvaljujući Kompaniji Novosti, Bajagin novi CD i ćirilična verzija knjige mogu se od 06. juna kupiti na kioscima i drugim prodajnim mestima u Srbiji za samo 450 dinara. U Crnoj Gori cena je pet evra, odnosno deset konvertibilnih maraka u Republici Srpskoj.

„Vodič kroz snove“ je prva zbirka pesama Momčila Bajagića Bajage. Sadrži sedamdesetak pesama koje je napisao i snimio od prvog samostalnog albuma “Pozitivna geografija“ (1984) do novog “Daljina, dim i prašina“ (2012).

Knjiga donosi i nekoliko pesama koje je Bajaga pisao za druge izvođače, kao i mnogo fotografija. 

Bajaga i Instruktori na turneju kreću u poznatom sastavu: Momčilo Bajagić Bajaga (vokal), Žika Milenković (gitara i vokal), Miroslav Cvetković Cvele (bas gitara), Saša Lokner (klavijatura), Čeda Macura ( bubanj) i Marko Nježić Kića (gitara) .

(Visited 103 times, 1 visits today)