Bajaga, Eva Braun, Ritam Nereda, Repetitor, KBO! i Pero Defformero na Arsenalu!


Arsenal Fest 2013Bajaga i Instruktori, Eva Braun, Ritam nereda, Repetitor, KBO! i Pero Defformero pridružili su se izvođačima trećeg Arsenal festa, koji će biti održan 27, 28. i 29. juna u Kragujevcu.

“Arsenal iz godine u godinu postaje sve značajniji ne samo srpski nego i regionalni festival, i drago mi je što ćemo i mi konačno naći u toj priči”, kaže Momčilo Bajagić, čiji bend nastupa druge večeri 28. juna na glavnoj bini u prostoru na otvorenom Kneževom arsenalu, uz kragujevačke pank veterane KBO! i ranije najavljene legendarne Partibrejkerse i alternativce Kanda Kodžu i Nebojšu.

Iste večeri, u petak, na susednom “Garden Stage-u” sviraju čak tri novosadska benda – uz kultne pankere Ritam nereda i metal-folkere Pero Defformero, nastupiće i ranije najavljeni alternativci Grate.

Poslednje večeri Arsenal festa u subotu 29. juna na glavnoj bini, gde sviraju najpopularniji regionalni pank bendovi i Hladno pivo i Goblini, program završavaju uzdanice beogradske alternativne scene Repetitor. Na “Garden Stage-u” posle domaćih Popečitelja i kruševačkih rege majstora Zaa na redu je i kultni pop sastav Eva Braun.

“Nikad nismo svirali u Kragujevcu! Bilo je par puta nekih dogovora, ali jednostavno nikad se nisu poklopile stvari, a i mi smo poznat kao lenj bend pa nikad nismo uspeli da to izvedemo. Sada je konačno prilika da se odužimo na pravi način kragujevačkoj publici”, kaže gitarista i pevač Goran Vasović.

Legendarni Smak posle više od 15 godina pauze nastupiće u matičnom Kragujevcu 27. juna, kao glavne zvezde Arsenal festa, a pre njih na glavnoj bini sviraće kragujevački Thimble. Kultne Babe prve večeri festivala u četvrtak sviraju na “Garden Stage-u”.

Iduće nedelje biće poznat kompletan spisak izvođača i satnica Arsenal festa 3.

Ulaznice za Arsenal fest 3 mogu se kupiti preko mreže Eventim po cenama: komplet 1.500 dinara, pojedinačna karta za prvo veče 900 dinara, za druge dve večeri po 700 dinara. Ove cene važe do 31. maja, a od 1. juna biće nešto skuplje.

Prodajna mesta:

  • KRAGUJEVAC – Dom omladine, Arena Fun Factory (Plaza Centar) i Info pult (kod Balkana)
  • ČAČAK – Caffe club „SRPSKI PAB“,
  • JAGODINA – „TNT Music“,
  • SMEDEREVSKA PALANKA – Irish club „Dr Watson“,
  • KRUŠEVAC – Caffe club „Grizzly“.
  • NIŠ – Music House
  • POŽEGA – Caffe Burence
  • UŽICE – caffe Vermeer i Kuća čaja „ZEN“ (dva prodajna mesta u Užicu)

(Visited 88 times, 1 visits today)