„Bad Memory“: Širenje energije


Grupa Bad Memory nastala je krajem januara 2004. godine u Pirotu kada se su se okupila petorica prijatelja, srednjoškolaca, koji su osetili potrebu da se bave rokenrolom. U stvari, prvo su se zvali Crossroads, a nakon prve autorske pesme „Loše sećanje“ odlučili su da promene ime.

Muzika ovog sastava zasnovana je uglavnom na hard roku, hevi metalu i pank roku ali ima tu i uticaja drugih muzičkih pravaca.

Cilj benda je širenje pozitivne energije kroz spoj iskrenih ljudskih osećanja i čvrstog zvuka, kao i integracija svih slojeva rok kulture u Srbiji. Inspiraciju za pesme članovi grupe pronalaze u događajima iz života, a sve pesme su na srpskom jeziku.

Bend „Bad Memory“ je svirao u mnogim klubovima širom Srbije i tako promovisao svoju muziku. Naravno, počeli su u klubovima u Pirotu, ali dobra reakcija publike i prepoznatljivi nastupi omogućili su ima da u narednom periodu sviraju kao podrška poznatim bendovima kao sto su: „Generacija 5“, „Riblja Čorba“, „Neverne bebe“ i drugi.

Pored toga, bend je dve godine zaredom učestvovao na „Peace festu“ kada su gostovali Glen Hjuz iz sastava „Deep Purple“ i Džon Lauton iz grupe „Uriah Heep“. Članovi grupe „Bad Memory“ su: Nikola Božić (vokal), Miodrag Božić (gitara, prateći vokal), Igor Vlatković (gitara), Milan Slavković (bas gitara) i Saša Đorđević (bubnjevi). Trenutno rade na realizaciji prvog albuma.

Autor: E. B.

Izvor: Blic Online

(Visited 68 times, 1 visits today)