Bad Daughter objavila debi album


Nakon što je ranije ove godine sa sjajna dva singla “Favourite Game“ i “Thick” najavila prvenac, debitantski album Bad Daughter pod nazivom Let Me Panic ugledao je svjetlo dana.

Dunja Ercegović je na široj muzičkoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, mlada i izrazito talentovana kantautorka koja je od samog početka visoko iskočila sa svojim posebnim, drskim i duboko emotivnim stilom. Iza sebe kao Lovely Quinces ima dva EP izdanja i gomilu singlova, te mnogobroje turneje po Evropi i SAD-u. Kroz novi solo projekat Bad Daughter Dunja se poigrava unutar granica indie pop žanra dajući mu svoju nešto tamniju, ali i dalje plesnu i pitku viziju.

Uz kreativno istraživanje i napredovanje sa svakim novim izdanjem, Dunja uz novi album poručuje: “Počela sam šivati nešto novo.”

Album Let Me Panic nastajao je tri godine, a rađen je u saradnji sa Leonardom Klaićem koji potpisuje produkciju i aranžmane. Pesme plešu unutar indie pop žanra, sa osetnim naslanjanjem na elektonsku muziku, odnosno kako Dunja dodatno pojašnjava, pune su uticaja koji proizlaze iz svega što ona i Leo privatno slušaju.

Novi album donosi osam pesama, među kojima su i do sada objavljene ”Favourite Game”, koju prati i sjajan video spot, kao i “Thick”, te najnoviji singl “New Lover”. Objavljen je za LAA, a dostupan je na svim streaming servisima.

Bad Daughter nova je stranica u Dunjinoj karijeri, kao i velika potvrda njene kreativnosti, svestranosti i talenta da jednako dobro i uverljivo pliva unutar više različitih žanrova. Paralelno sa Bad Daughter, Dunja nastavlja i dalje stvarati kao Lovely Quinces i to u formi punog benda. Novi Lovely Quinces materijal očekuje se početkom iduće godine.

(Visited 5 times, 1 visits today)