My Baby večeras u Tvornici kulture!


My BabyMiljenici domaće publike, sjajan holandski trio My Baby, nastupiće večeras, 27. novembra u Tvornici kulture u Zagrebu.

Godinu dana nakon prvog zagrebačkog nastupa u Tvornici kulture, kada su pokazali zašto ih zovu novom muzičkom atrakcijom i bend čiji impresivan nastup treba videti uživo, trio se vraća na treći nastup u hrvatskoj metropoli.

Bend My Baby mešavina je holandske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, fanku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluzu. Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitara i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup. Sami svoj jedinstveni izražaj nazivaju delta trance louisiana dub indie funk-om, a njihova iznenađujuća kombinacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim i predstavlja pravo muzičko osveženje.

Grupu čine multi-instrumentalistkinja i vokal Kato van Dajk (Cato van Dyck), njen brat Jost van Dajk (Joost van Dyck) na bubnjevima i gitarista Daniel Džonston (Daniel Johnston), a oformili su je 2012. godine. Prvo izdanje, MY BABY Loves Voodoo, objavljeno je 2013. godine, a ozbiljnija internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Holandiji, u januaru 2014. godine. Tokom te iste godine bend je proputovao celi svet nastupajući od Japana i Novog Zelanda do SAD-a i, naravno, cele Evrope.

Usledilo je drugo izdanje, Shamanaid, objavljeno 2015. godine, a izdanje pokazuje žešći zvuk, novije uticaje, poput indijskih i afričkih melodija kao i savremene plesne muzike, kao i želju benda da stalno redefiniše sopstvenu muziku.

U četiri godine postojanja i dva albuma, kao i mnoštvo nastupa bend niže same pohvale za svoje energične nastupe i jedinstveni zvuk. Nakon letnjih nastupa na Shamballa, Ozora, Phoda, Open Air Gampel ili INmusic  i EXIT festivalu, u novu sezonu su ušli sa nastupima u Holandiji, od kojih su mnogi rasprodani.
Sjajan scenski nastup i kombinacija žanrova koju ne možete čuti bilo gde, velika energija, vibracije i neobični voodoo odlikuju ovaj bend, a prilika to doživeti je večeras u Tvornici kulture u koju se bend vraća na još jedan sjajan nastup.

Ulaznice na dan koncerta iznose 55 kuna i nije ih još ostalo puno za pun pregrađeni Veliki pogon.

Službena prodajna mesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr

(Visited 106 times, 1 visits today)